24 Απριλίου, 2019

Ο κ. Πολάκης εκπροσωπεί την παλιά πολιτική των διακρίσεων και των ανισοτήτων

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα της Κέρκυρας

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης. «Η καταδίκη του κ. Πολάκη είναι το πρώτο βήμα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και ζήτησε από όλα τα κόμματα να υπερασπιστούν τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, των ανθρώπων με διαφορετικούς προσανατολισμούς είτε σεξουαλικούς είτε θρησκευτικούς.

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Αλίμονο στη χώρα που είναι δέσμια ενός τουίτ ενός υπουργού. Είπαμε ξεκάθαρα προς τον κ. Πολάκη ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και προφανώς δεν μπορεί να τα καταργήσει κανείς Πολάκης. Αλλά από το να φτάνουμε στο σημείο να αναγάγουμε αυτό το θέμα ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας νομίζω υπάρχει πολύ υποκρισία. Και είπαμε και προς τη ΝΔ και προς τις άλλες δυνάμεις ότι τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, των ανθρώπων με διαφορετικούς προσανατολισμούς είτε σεξουαλικούς είτε θρησκευτικούς θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα. Γι’ αυτό το Ποτάμι στη Βουλή στήριξε και ενίσχυσε κάθε φωνή για να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες τα ατομικά δικαιώματα που έχουν δικαίωμα να έχουν ως πολίτες της Ευρώπης. Η ΝΔ ήταν απούσα από αυτές τις μάχες, ήταν απούσα από τις μάχες που δίναμε για τα ατομικά δικαιώματα. Άρα λοιπόν ας συζητήσουμε για την ουσία, ας κρατήσουμε την ουσία. Η καταδίκη του κ. Πολάκη είναι το πρώτο βήμα. Θα περίμενα και κάποια επόμενα βήματα από αυτούς που καταγγέλλουν τον κ. Πολάκη».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη στην Αθήνα και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Χαρόπουλος - άτομο με κινητική αναπηρία – ο οποίος έχει αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και ως εθελοντής σε ειδικά σχολεία διδάσκει στα παιδιά πως θα ανταπεξέλθουν στα προβλήματά τους.

Ο κ. Χαρόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε η πολιτεία και τα κόμματα να είναι παρόντα στους αγώνες μας. Θέλουμε λύσεις και όχι απλώς ευκαιριακές δηλώσεις υποστήριξης. Ο κ. Πολάκης εκπροσωπεί την παλιά πολιτική των διακρίσεων και των ανισοτήτων».