31 Αυγούστου, 2016

Ο κ. Φίλης φτιάχνει υπηρεσία για να συντονίζει τα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει ενώ δεν ξέρει καν πόσα και ποια είναι!

Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τη σύσταση αυτοτελούς τμήματος νέων τεχνολογιών και καινοτομίας εισηγείται με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Φίλης στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που συζητείται σήμερα στη βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία, το υπό σύσταση αυτοτελές τμήμα θα είναι αρμόδιο για «τη συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου παιδείας σε θέματα που αφορούν τη χρήση και λειτουργία της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας και σε θέματα που αφορούν τις  ανοιχτές ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση». Κι όμως ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι φορείς που εποπτεύει: Ακόμα δεν έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε το Ποτάμι στις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καίτοι έχει κατά πολύ παρέλθει η προθεσμία απάντησης.

Δύο τινά συμβαίνουν επομένως:

  • Είτε ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει ποια είναι τα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει το υπουργείο του
  • Είτε απαξιώνει επιδεικτικά την βουλή και την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι άλλωστε γνωστός ο φόβος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για οποιονδήποτε έλεγχο.
  • Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν χάνει ευκαιρία να αμείψει ακόμα έναν αρεστό με ετήσιο bonus 3,500 ευρώ: αυτό είναι το επίδομα θέσης ευθύνης που θα λαμβάνει ο προϊστάμενος της νέας υπηρεσίας.