6 Φεβ, 2017

«Ο φαύλος κύκλος της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Μαζί το Σαββατοκύριακο, με τους Ελένη Χρονά και Γιάννη Σκάλκο.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του διευκρινίζοντας πως το Ποτάμι ζητούσε συνεννόηση τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά την υπογραφή του μνημονίου, προκειμένου να διαπραγματευτούμε με μια εθνική φωνή που θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη και όχι μόνο με μια κυβερνητική φωνή όπως γίνεται τώρα.

Παρέπεμψε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στις 05/12 πως πρέπει να ξενυχτήσουμε για να κλείσουμε την αξιολόγηση και υπενθύμισε πως υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος οδικός χάρτης μπροστά μας, με κομβικές ημερομηνίες τις 20/02 με τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις 09/03 με τη συνεδρίαση της Ε.Κ.Τ. περί ποσοτικής χαλάρωσης. Επέκρινε την Κυβέρνηση για την αδυναμία της να αντιληφθεί τον φαύλο κύκλο στον οποίο μπαίνουμε με την καθυστέρηση της αξιολόγησης, που έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην οικονομία και χειροτέρευση των δεικτών που καταλήγουν σε σκληρότερα μέτρα για να βγαίνουν τα νούμερα.

Παρομοίασε την κυβερνητική τακτική με αυτή επιβατών μιας βάρκας που βάζει νερά, απομακρυνόμενη ταυτόχρονα από την ακτή, και αυτοί αντί να βουτήξουν και να κολυμπήσουν, περιμένουν παθητικά να αλλάξει ο άνεμος ολοένα απομακρυνόμενοι από τη σωτηρία. Προέβλεψε ότι η Κυβέρνηση για μιαν ακόμη φορά θα προσπαθήσει να πείσει πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν κατά τη διαπραγμάτευση και πέτυχε το καλύτερο, διαπιστώνοντας όμως πως το καλύτερο δεν επιτυγχάνεται με την πλάτη στον τοίχο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιείται η μείωση του αφορολόγητου η οποία όμως θα έπρεπε να συνδυαστεί με μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε τελικά οι φορολογούμενοι να αποδειχθούν ωφελημένοι.

Απέρριψε την προοπτική ενσωμάτωσης του Ποταμιού σε άλλη παράταξη, κρίνοντας πως εάν ο στόχος ήταν η ένταξη στη ΔΗ.ΣΥ. ή τη Ν.Δ., δεν θα υπήρχε λόγος δημιουργίας του κόμματος. Παρατήρησε πως η πόλωση μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. έχει ρίξει πολύ χαμηλά το επίπεδο της αντιπαράθεσης, με εμπλοκή ακόμα και οικογενειών.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του διαπιστώνοντας πως για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κόλαση είναι η διαπλοκή των άλλων. Επεσήμανε πως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο εμπλοκής πολιτικού που προέκυψε κατά τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και Μ.Μ.Ε. ήταν η επιστολή Τσίπρα για διευκόλυνση της Αυγής. Το ίδιο ισχύει και για τα πελατειακό κράτος που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί κακό όταν είναι «των άλλων» ενώ ο ίδιος κτίζει ανελλιπώς το δικό του, μέχρι να αποκτήσει τον έλεγχο του κράτους που ακόμα δεν έχει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Πολάκης πριν λίγες μέρες.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής