2 Απριλίου, 2015

Ο εσωτερικός διάλογος ισοδυναμεί με πολιτικό οξυγόνο

Σπύρος Λυκούδης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας, κ. Σπύρος Λυκούδης, μίλησε την Πέμπτη το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 και στην Νόνη Καραγιάννη.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι περισσότεροι βουλευτές περίμεναν ότι θα είναι έτοιμοι να κάνουν σχολιασμούς, εάν ο Πρωθυπουργός στην έκτακτη Ολομέλεια της Δευτέρας τους είχε διαφωτίσει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σχετικά με τη διαρροή υποτιθέμενης νέας λίστας Βαρουφάκη από τους Financial Times, σχολίασε πως «όσο δεν επισημοποιείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο να το ξέρουμε και να το κρίνουμε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε». Πάντως, εκτίμησε πως η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο από την κυβέρνηση.

«Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε ένα σχέδιο, έστω και δύσκολο, αρνητικό ή με πλευρές αδιευκρίνιστες και θα το διορθώναμε. Εμείς λέγαμε προεκλογικά και φοβάμαι ότι επιβεβαιωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της κας Καραγιάννη σχετικά με το αν υπάρχουν διαφορετικές ατζέντες, ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε την περίπτωση αυτή "τραβηγμένη", τόνισε όμως ότι οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις και προσεγγίσεις. «Ο εσωτερικός διάλογος και οι όποιες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό ενός κόμματος ισοδυναμούν με πολιτικό οξυγόνο» επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Πρωθυπουργό αλλά και στην Πρόεδρο της Βουλής αντίστοιχα, λέγοντας πως «Ο Πρωθυπουργός έχει προς το παρόν ένα κοινωνικό έρεισμα που του επιτρέπει να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί». Για την κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «έχει μια ιδιορρυθμία στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις καταστάσεις» και εξέφρασε την ελπίδα το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός που προηγήθηκε στην συνάντηση της Δευτέρας να μην δημιουργήσει προϋποθέσεις άλλων τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας

Αθήνα 98,4