15 Απρ, 2019

Ο δήμος, η περιφέρεια και το κράτος πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα Εξάρχεια

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Σωτηρόπουλος στον Αθήνα 98,4

“Η παρουσία των πολιτικών στα Εξάρχεια και η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ σημαντικό για την ορατότητα του προβλήματος” ισχυρίστηκε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Αθήνα 98,4 με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα Εξάρχεια.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα της γκετοποίησης της περιοχής τονίζοντας πως δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά τόσο επικοινωνιακό, όσο και πολιτικής βούλησης: “Θα ήθελα ο Δήμος Αθηναίων να αναλάβει δράση. Να δώσει κίνητρα όπως στην πλατεία Ομονοίας που δόθηκαν άδειες με πολύ καλή οικονομική συμφωνία για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα πάνω στην πλατεία προκειμένου να αποδοθεί η χρήση και στην κανονική αγορά”.

Στάθηκε και στο γεγονός πως η Πολιτεία άλλαξε το αρχικό σχέδιο δημιουργίας σταθμού Μετρό στην πλατεία, μετατοπίζοντας τον στο Μουσείο. “Ο σταθμός ήταν ευπρόσδεκτος και θα βοηθούσε πάρα πολύ στην αναβάθμιση του σημείου” ενώ υπογράμμισε το λάθος που κάνουν οι φορείς που “υποτιμούν το κριτήριο της αισθητικής, της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής και της διατήρησης της παράδοσης ορισμένων πολύ αξιόλογων κτηρίων όπως αυτό του Πολυτεχνείου” και ολοκλήρωσε ζητώντας από τον δήμο, την περιφέρεια και το κράτος “να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν. Χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Σχετικά