23 Ιουνίου, 2016

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού

Γιώργος Μαυρωτάς

Παρέμβαση του Γιώργου Μαυρωτά στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γιώργος Μαυρωτάς πήρε τον λόγο σχετικά με το ψήφισμα που ετοιμάζεται από την Επιτροπή Πολιτισμού Επιστήμης Εκπαίδευσης και Μέσων, για τον ρόλο του Πολιτισμού στη Δημοκρατία καθώς και για τα δίκτυα εκπαίδευσης στη διασπορά.

Ανέφερε χαρακτηριστικά το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πολιτισμού στην καλλιέργεια της δημοκρατίας, της ανοχής και της ενσωμάτωσης, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι ακραίες φωνές δυστυχώς ολοένα και δυναμώνουν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον ρόλο του αθλητισμού, που πρέπει να θεωρηθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, καθότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην κοινωνική συνοχή και στην ενσωμάτωση μέσω της συμμετοχής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής του Ποταμιού, ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο όπου εκεί μαθαίνεις τη συμμετοχή, την ομαδικότητα, τον σεβασμό των κανόνων και των συναθλητών σου, πράγματα απαραίτητα για τους πολίτες μια δημοκρατικής κοινωνίας.

Τέλος σχετικά με τα δίκτυα εκπαίδευσης στο εξωτερικό στάθηκε στη σπουδαιότητα του να υπάρξουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πλατφόρμες -μιας και υπάρχουν πλέον οι τεχνολογικές δυνατότητες- που θα βοηθούν να διατηρούνται οι δεσμοί μεταξύ των πολιτών της διασποράς και της μητέρας πατρίδας.

AllTogetherNHNF

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.