3 Νοεμβρίου, 2015

«Ο αγώνας για την έξοδο από την κρίση δεν είναι σπριντ αλλά Μαραθώνιος»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τους δημοσιογράφους Μαριλένα Κατσίμη και Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του παρουσιάζοντας τα μέτρα που προτείνει το Ποτάμι ως ισοδύναμα έναντι της επιβολής Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική εκαπίδευση και είναι η αύξηση του Ε.Φ.Κ. επί των καπνικών σε ποσό που αναλογεί σε 5 λεπτά στο πακέτο και περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. και η αύξηση της κρατικής συμμετοχής στα τυχερά παίγνια με συνολικό αποτέλεσμα 300.000.000 ευρώ. Οι προτάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση του Ποταμιού για δημιουργική αντιπολίτευση, στοχεύοντας σε μια διαδραστική αλληλεπίδραση με την κυβέρνηση. Η στάση του Ποταμιού θα είναι ανάλογη και στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται με προαπαιτούμενα, καθυστερούμενα αλλά και αμφισβητούμενα μέτρα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφερόμενος στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» επεσήμανε πως όλοι οι οφειλέτες δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία, καθώς υπήρξαν αρκετοί που εκμεταλλεύτηκαν το νόμο Κατσέλη παρά το ότι είχαν τη δυνατότητα αποπληρωμής. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ανθρωπισμού και ρεαλισμού ώστε να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και όχι επιβράβευση των μπαταχτσήδων, και στην κατεύθυνση αυτή έχουν υπάρξει προτάσεις τόσο από τον τραπεζικό κλάδο όσο και από κόμματα όπως το Ποτάμι.

Ο βουλευτής Αττικής, με αφορμή το κλείσιμο του Δημαρχείου Γαύδου, διαπίστωσε ανορθολογισμό στη συγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και επεσήμανε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ώστε η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να καταστούν αξιόπιστες και αποτελεσματικές σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Μαυρωτάς έκλεισε την τοποθέτησή του υπενθυμίζοντας πως στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση βασικό ρόλο θα παίξει η επανεκκίνηση του ιδιωτικού τομέα και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα τόνισε πως η έξοδος από την κρίση είναι μαραθώνιος και όχι δρόμος ταχύτητας και πως χρειάζονται συνεργασίες καθώς δεξιότητες υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.