24 Ιουλίου, 2017

Νομοθετούν σαν να μην υπάρχει αύριο

Παναγιώτης Καρκατσούλης

H εθνολαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υπολογίζει ούτε τη νομιμότητα ούτε την αποτελεσματικότητα ούτε και την οικονομικότητα των ρυθμίσεών της. Νομοθετεί με μοναδικό κριτήριο την πρόσκαιρη αποκόμιση μικροπολιτικών ωφελημάτων είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με δράση» στον ΣΚΑΙ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαχείριση του προβλήματος των συμβασιούχων στο δημόσιο. Η κυβέρνηση τάζει σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους ότι θα τους τοποθετήσει σε μόνιμες θέσεις, μέσα από έωλες νομικές κατασκευές, όταν το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει σημαντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από μια τέτοια διευθέτηση. Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του κράτους και της αυτοδιοίκησης προσφέρει, δήθεν, λύσεις οι οποίες θα αποδειχτεί, για ακόμη μια φορά, ότι συνιστούν εμπαιγμό των εργαζομένων και προοιωνίζουν νέες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους πολίτες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η αδυναμία λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων στο δημόσιο, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Η κυβέρνηση, βλέποντας τις παραπομπές να στοιβάζονται και τα πειθαρχικά να μην λειτουργούν, προσπαθεί με κατασταλτικά μέτρα να λύσει το πρόβλημα που με δική της υπαιτιότητα διογκώθηκε στον βαθμό που είναι σήμερα, κατέληξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε το βίντεο :

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Π²