19 Σεπ, 2015

Νικήτας Κλιντ: Να μην βγει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Ποτάμι

Με αφορμή το γεγονός ότι σαν σήμερα το 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας την εκδήλωση προλόγισε ο Νικήτας Κλιντ.

Γνωστός και ως X-Ray και ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της ελληνικής Hip-Hop σκηνής (ιδρυτικό μέλος των Active Member) και φίλος του αδικοχαμένου Παύλου, ο Νικήτας Κλιντ ανέφερε: «Πριν από 2 χρόνια ο Παύλος Φύσσας ένας  άλλος μουσικός από το Κερατσίνι δολοφονήθηκε από την εγκληματική και νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Βρίσκομαι εδώ ώστε να κάνω ότι μπορώ για να μην βγει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, όπως λέγεται μεθαύριο ότι ίσως συμβεί. Γιατί αυτή είναι η ντροπή και όχι τα «ναι» και τα «όχι», τα μνημόνια, τα αντιμνημόνια».

Ολόκληρη η ομιλία του Νικήτα Κλιντ: «Ονομάζομαι Νικήτας Κλιντ και είμαι μουσικός. Χαιρέτησα από την αρχή τη δημιουργία του Ποταμιού, όπως θα έκανα σε κάθε ανάλογη κίνηση. Από την αρχή κάθε ανάλογη κίνηση προσπάθειας μικρής ή μεγάλης, πάντως ήταν από τις πρώτες, να εκφραστεί ο χώρος του κέντρου. Δεν βρίσκομαι εδώ επειδή ανήκω σε κάποιο κόμμα, βρίσκομαι εδώ κόντρα στην πραγματική κυρίαρχη ιδεολογία που είναι ο λαϊκισμός. Αλλά υπάρχει και άλλος ένα λόγος. Πριν από 2 χρόνια ο Παύλος Φύσσας ένας  άλλος μουσικός από το Κερατσίνι δολοφονήθηκε από την εγκληματική και νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Φύσσας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν θα μπορούσε να ανήκει. Βρίσκομαι εδώ ώστε να κάνω ότι μπορώ για να μην βγει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, όπως λέγεται μεθαύριο ότι ίσως συμβεί. Γιατί αυτή είναι η ντροπή και όχι τα «ναι» και τα «όχι», τα μνημόνια, τα αντιμνημόνια. Η ντροπή είναι να υπάρχουν νεοναζί που δικάζονται για δολοφονίες και απροκαλύπτα μισοπαραδέχονται τις πράξεις τους».