5 Σεπτεμβρίου, 2017

Νέα πρόσωπα στην προσπάθεια για το νέο προοδευτικό Κίνημα

Ποτάμι

«Να ξεπεράσει ο κόσμος τη δυσπιστία του στα κόμματα, να σηκωθεί από τον καναπέ του και να επιλέξει αυτός και όχι οι μηχανισμοί την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος». Αυτή την επισήμανση έκανε η Ζωή Αποστολοπούλου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του εκπροσώπου του Σταύρου Θεοδωράκη στη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου προοδευτικού Κινήματος.

Στο επιτελείο του Σταύρου, που θα τον πλαισιώσει στη μάχη του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κέντρου, μετέχουν πρόσωπα που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στον προοδευτικό χώρο, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού.

Στο πολιτικό επιτελείο επικεφαλής τέθηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Ανάμεσα σε άλλους θα συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Μπροστά» και συνιδρυτής του Vouli Watch, η Αθηνά Δρέττα, οδοντίατρος και Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 2010-2012, η καθηγήτρια Οικονομικών Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο εκδότης της Μεταρρύθμισης Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο δικηγόρος Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού την περίοδο 2009-2012 και ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης, ιδρυτής του πρώτου παντοπωλείου ελληνικών προϊόντων στο Λονδίνο.

Το κομμάτι της τεκμηρίωσης αναλαμβάνουν ο πρόεδρος του ινστιτούτου του Ποταμιού «Π² – Πρόοδος στην Πράξη», Παναγιώτης Καρκατσούλης ως επικεφαλής και ο Νίκος Μηλαπίδης, διευθυντής της ΚΟ του Ποταμιού.

Επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας είναι ο διευθυντής του Π² Γιάννης Κωνσταντινίδης. Στο πλευρό του θα βρίσκεται η νεαρή δικηγόρος Μαρία Δαμανάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού, αλλά και ο γνωστός συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχει υπάρξει σύμβουλος πολλών οργανισμών καθώς και μεγάλων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Στο επικοινωνιακό επιτελείο συμμετέχουν η Λίνα Παπαδάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και η Άντρη Κωνσταντίνου, ως επικεφαλής της ομάδας των Social Media.

Τον συντονισμό των στελεχών και των εθελοντών έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκαρής, γραμματέας οργανωτικού, ενώ υπεύθυνη για τις περιοδείες και τις εκδηλώσεις, είναι η επικοινωνιολόγος Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου. Στις περιοδείες θα συνοδεύουν τον Σταύρο βουλευτές και ευρωβουλευτές, αλλά και στελέχη και φίλοι που συνδέονται με τις περιοχές.

Η πλήρης δήλωση της 40χρονης δικηγόρου Ζωής Αποστολοπούλου έχει ως εξής: «Ξεκινάμε έναν αγώνα για να ξεπεράσει ο κόσμος τη δυσπιστία του στα κόμματα, να σηκωθεί από τον καναπέ του και να επιλέξει αυτός και όχι οι μηχανισμοί την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες τολμηρές αλλαγές και αυτές δεν θα έρθουν ποτέ από αυτούς που δοκιμάστηκαν και δεν τα κατάφεραν. Οι νέοι και η δημιουργική Ελλάδα, οι άξιοι άνθρωποι, θέλουν κόμματα ανοιχτά που θα σκέφτονται τους πολίτες και όχι τις καριέρες των στελεχών τους. Είναι χαρά για μένα η συμβολή μου στον αγώνα αυτό από τη θέση της εκπροσώπου του Σταύρου Θεοδωράκη».