16 Οκτωβρίου, 2015

«Να σταματήσουμε να ρισκάρουμε μείζονα ζητήματα για τη χώρα και να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα»

Κωνσταντίνος Γκράβας

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» της Βεργίνα TV φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Γκράβας, συντονιστής του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Ποτάμι.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γκράβας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να προσανατολιστεί η στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και να υιοθετήσει μια πιο ανθρωποκεντρική λογική απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ισοδύναμα, λέγοντας ότι δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα αλλά περισσότερο ότι είναι πολύ ασφυκτικό και καθορισμένο το πλαίσιο δράσης της χώρας σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της με τους δανειστές.

Με αφορμή τον ενδεχόμενο κίνδυνο του Grexit, ο οποίος εκφράζεται ξανά και ξανά από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε προηγουμένως εκφραστεί και από τον Αντώνη Σαμαρά, μίλησε για ένα συνεχές deja vu που βιώνουμε από την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος και την αναπαραγωγή παθογενειών του παρελθόντος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το bail in, ανέφερε πως αν φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2016 υπάρχει κίνδυνος για τις ανασφάλιστες καταθέσεις και δεν απέκλεισε να έχουμε επόμενο κούρεμα του κεφαλαίου κίνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Πρέπει να σταματήσουμε να ρισκάρουμε μείζονα ζητήματα για τη χώρα και να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση προκειμένου να έχουμε επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση» κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι συντονιστής του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης