16 Οκτωβρίου, 2014

Να κάνουν μια συμφωνία κυρίων

Ποτάμι

Διαβάστε την πλήρη απομαγνητοφώνηση: 

Υπάρχει μια πολύ εύθραυστη ισορροπία. Η αβεβαιότητα, η πολιτική αστάθεια, οι επιπόλαιες δηλώσεις για τα ΑΤΜ και οι άλλες επιπόλαιες δηλώσεις με τους κουμπαράδες που θα βγάλουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι ανακρίσεις και οι εισαγγελείς δίνουν την εικόνα μιάς χώρας καφενείο.
Οι ευθύνες του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα είναι πολύ μεγάλες. Δεν τους ζητάμε να κυβερνήσουν μαζί γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Τους ζητάμε όμως να μην βγάζουν μια - μια τις τάπες της βάρκας, γιατί όλοι μαζί θα βουλιάξουμε κάποια στιγμή.
Τους ζητάμε να κάνουν και μια συμφωνία κυρίων, να αποτρέπουν τα στελέχη τους από δηλώσεις που δυναμιτίζουν το πολιτικό και κυρίως οικονομικό κλίμα. Ας μην το πουν δημόσια αλλά ας το κάνουν.
Ας μιλήσουν στο τηλέφωνο και να συμφωνήσουν και ότι δεν μπορεί να γίνεται η χώρα κλωτσοσκούφι για το καλό είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ.
Και εννοώ ότι οι μηχανισμοί θέλουν τη σύγκρουση και να συσπειρωθούν για την εκλογική μάχη. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τη χώρα , δεν ενδιαφέρει την οικονομία της χώρας
Άρα να ασχολούμαστε λιγότερο με τους μηχανισμούς, λιγότερο με την επικοινωνία και τα παράθυρα και ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα της οικονομίας που βυθίζεται από μέρα σε μέρα και πάρα πολύ εύκολα"

Ράδιο Θεσσαλονίκη

Σχετικά