14 Ιουλίου, 2015

Να υπάρξει συνέπεια από πλευράς του Πρωθυπουργού και να μην πατάει σε δύο βάρκες

Σπύρος Δανέλλης

του Σπύρου Δανέλλη Υπάρχει ανάγκη να γίνει πλέον πραγματικότητα η συνεννόηση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, που νιώθουν το βάρος της εθνικής τους ευθύνης.

«Πρωτίστως o Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, αλλά και το πολιτικό σύστημα της χώρας συνολικότερα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει μέχρι αύριο τα πρώτα μέτρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να λάβει η χώρα το πολυπόθητο πακέτο στήριξης», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αποπληρώσουμε ουσιαστικά τη ληξιπρόθεσμη τέταρτη δόση που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε απέναντι στο ΔΝΤ και την ακόμη κρισιμότερη δόση προς την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής με Το Ποτάμι τόνισε την ανάγκη να γίνει πλέον πραγματικότητα η συνεννόηση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, που νιώθουν το βάρος της εθνικής τους ευθύνης, ακόμη και τώρα, πάνω από τα ερείπια της χώρας.

Και για αυτό απαιτείται να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα είναι ισχυρή και θα έχει ορίζοντα 2ετίας, παρά το υπάρχον κακό προηγούμενο, τις καχυποψίες και τις αντιστάσεις.

«Μόνο έτσι, πραγματοποιώντας γρήγορα τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που αρνούμασταν να κάνουμε πριν, θα αναστρέψουμε το συντομότερο τη δύσκολη πραγματικότητα των βαριών και άδικα κατανεμημένων θυσιών που απαιτούνται», τόνισε.

«Η μόνη διέξοδος είναι να αξιοποιήσουμε παράλληλα τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, όπως το νέο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό πακέτο του κ. Γιουνκέρ, της τάξης των 35 δις ευρώ και από τον προσεχή Αύγουστο την ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι, που είναι μια μεγάλη επανάσταση απέναντι στις αντιλήψεις ‘’Σόιμπλε’’».

Κλείνοντας ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι Το Ποτάμι με κίνδυνο παρεξήγησης και από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκε η κυβέρνηση, δήλωνε την στήριξή του σε κάθε προοπτική συμφωνίας που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ε.Ε..

«Και είμαστε συνεπέστατοι σε αυτό παρά το πολιτικό κόστος. Και εδώ δεν βάζουμε ούτε ανταλλάγματα, ούτε αστερίσκους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας

14 Ιουλίου 2015