22 Σεπτεμβρίου, 2015

Να υπάρξει πολιτική συνεννόηση ώστε να μην έχουμε πάλι σε έξι μήνες τον κίνδυνο του Grexit

Κωνσταντίνος Γκράβας

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «E» συμμετείχε, το βράδυ των εκλογών, ο Κωνσταντίνος Γκράβας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης και την επόμενη ημέρα των εκλογών για την οικονομία.

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών επισήμανε ότι το μείζον ζήτημα είναι να υπάρχει την επαύριον μία «κυβέρνηση παντός καιρού» που θα μπορέσει να εκτελέσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να βγει σε ορίζοντα δύο-τριών ετών η χώρα από τα μνημόνια. «Δεν είναι θέμα αριθμητικό των εδρών στη Βουλή να υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση παντός καιρού, αν θα έχει 151 ή 161 έδρες για μαξιλάρι, αλλά πρόκειται για ανάγκη να υπάρχει πολιτική συνεννόηση ώστε να μην έχουμε πάλι σε έξι μήνες στο τραπέζι τον κίνδυνο του Grexit».

Ο κ. Γκράβας τόνισε ότι ανεξαρτήτως αν η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να συμμαχήσει πάλι με τον αγαπημένο του εταίρο επαναλαμβάνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα πρέπει να αναζητείται εφεξής σε όλα τα κρίσιμα θέματα ευρύτερη συναίνεση από το πολιτικό σύστημα και τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του νέου Κοινοβουλίου.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει ως οικονομολόγος την επόμενη ημέρα των εκλογών για τη νέα κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία, ο Κωνσταντίνος Γκράβας υπογράμμισε ότι: «Το μνημόνιο είναι εμπροσθοβαρές ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Έχει περιορισμένη δυνατότητα για μικρές παρεμβάσεις σε ισοδύναμα, απαιτεί χειρουργικές κινήσεις».

*Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι κομματικός συντονιστής Οικονομίας και Ανάπτυξης.