18 Σεπτεμβρίου, 2016

Να έρθει στην Βουλή το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής

Ποτάμι

«Το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής πρέπει να δοθεί στη Βουλή. Ακούγονται πολλά για το ρόλο τη τράπεζας Αττικής, η οποία μπορεί να παίζει σήμερα το ρόλο που έπαιζε μια άλλη τράπεζα στο παρελθόν, την εποχή του Κοσκωτά. Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδας να στείλει το πόρισμα στη Βουλή, να δούμε λοιπόν και ποιοι είναι οι φίλοι του νέου καθεστώτος που συνεχίζουν να παίρνουν θαλασσοδάνεια». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα αλλά και τις πληροφορίες για την ενίσχυση συγκεκριμένων επιχειρηματιών από την Τράπεζα Αττικής.

Ερωτώμενος για τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων είπε «εμείς έχουμε πει που μπορούν να βρεθεί το ένα δις που χρειαζόμαστε» και εξήγησε: «Έχουμε προτείνει να καταργηθούν τα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών ως δημόσιες υπηρεσίες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι αυτός που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία σε δημόσιες υπηρεσίες γεγονός που επιτρέπει σε όλες τις κυβερνήσεις να στήνουν το κομματικό τους κράτος». Στην συνέχεια σχολίασε την διαβεβαίωση και του κ. Μητσοτάκη «ότι δεν θα φύγει κανείς από το δημόσιο», λέγοντας: «Εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε ότι πρέπει να φύγουν από το δημόσιο αυτοί που δεν δουλεύουν. Ο κόσμος χάνει τα παιδιά του που φεύγουν στο εξωτερικό, επιχειρήσεις κλείνουν, ανεργία στα ύψη και δεν θα πειράξουμε την ιερή αγελάδα του δημοσίου; Οι σπατάλες περιλαμβάνουν και ανθρώπους που πληρώνει το δημόσιο και δεν δουλεύουν. Αυτό όμως δεν μπορούν να το διαχειριστούν εκείνοι που έχουν διορίσει το μισό δημόσιο, τα παλιά κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής τους». Ως θετικό παράδειγμα ανέφερε τους εργαζόμενους της Εγνατίας Οδού που κατορθώνουν να αναλαμβάνουν σημαντικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να είναι ανταγωνιστικοί στους ιδιώτες εργολάβους.

«Στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είπε πολλά από αυτό που λεει το Ποτάμι και μετά η κάμερα γυρνούσε και έβλεπες στην οθόνη σου όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό. Πως θα μπορέσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να κάνει όσα υπόσχεται;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι αν δεν θέλουμε να πηγαίνουμε από χρεοκοπία σε χρεοκοπία και από μνημόνια σε μνημόνια πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές και με νέα πρόσωπα. «Όταν ανακυκλώνεις τους πολιτικούς ανακυκλώνεις και τα προβλήματα» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για το πελατειακό κράτος τόνισε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για το κομματικό κράτος και συμπλήρωσε: «Και σήμερα υπάρχει ο κ. Τσίπρας που δυναμώνει το κομματικό κράτος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τον κόφτη έφεραν και το άρθρο 170 με 75 νέες γραμματείες στα υπουργεία. 75 νέα γραφεία σημαίνουν μια νέα σπατάλη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος από τον Γιώργο Αυτιά για τον διάλογο στο κέντρο ήταν σύντομος λέγοντας: «Ξεκινήσαμε έναν διάλογο και η κ. Γεννηματά αποχώρησε. Φοβάμαι ότι δεν την συμβούλεψαν σωστά. Είναι ωραία η ασφάλεια του κόμματος σου αλλά σε απομονώνει από τις δυνάμεις της κοινωνίας. Εμείς θα επιμείνουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να συνεργασθούμε ώστε να κάνουμε μια μεγάλη πρόταση που θα προσελκύσει νέο κόσμο και θα αποτελέσει έναν τρίτο πόλο, μια λύση απέναντι στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη: