6 Μαΐου, 2015

Να δούμε θετικά τις ιδιωτικοποιήσεις

της Ζωής Αποστολοπούλου Είναι πολιτικά ανέντιμο να μετακυλίει η κυβέρνηση εκβιαστικά την ευθύνη των επιλογών της στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Η Ζωή Αποστολοπούλου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

Αναφερόμενη στη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης και στις κόκκινες γραμμές που έχει ορίζει, τοποθετήθηκε λέγοντας πως «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώξουμε συμφωνία με κάθε τρόπο και με οποιονδήποτε όρο».

Επεσήμανε, επιπλέον, πως ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας και προειδοποίηση πως θα φτάσουμε δυστυχώς σε μια πιεστική κατάσταση "με το μαχαίρι στο λαιμό". Όπως είπε χαρακτηριστικά, απεδείχθη από τους πρώτους 4 μήνες της νέας διακυβέρνησης ότι η σημερινή κυβέρνηση πράγματι δεν είχε σχέδιο, ενώ ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι «το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να χτυπήσει τα παλαιά κόμματα».

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση, απάντησε: «θα περιμένουμε να δούμε ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, προτού αποφασίσουμε το εάν θα τα ψηφίσουμε».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, η κ. Αποστολοπούλου προέτρεψε «να τις δούμε με θετικό μάτι», ενώ επεσήμανε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητική και κινδυνολογική.

Δείτε τα βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="9WLvL7UH1Xo"]

[youtube id="KcU6wOhENMM"]

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

6 Μαΐου 2015, ΣΚΑΪ