22 Ιουλίου, 2019

Να δουλέψει η οικονομία, είναι το κλειδί της επόμενης ημέρας

Νίκος Νυφούδης

Για τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και τα επόμενα βήματα στο Ποτάμι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης στην εκπομπή «Μέσα σ' όλα» της Βεργίνας Τηλεόρασης με την Φένια Κλιάτση

Ο Ν. Νυφούδης σημείωσε πως πρέπει να δοθεί χρόνος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην κυβέρνησή του να δουλέψει εστιάζοντας στην οικονομία. «Να δώσουμε χρόνο στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση να δουλέψει , ώστε να δουλέψει και η οικονομία. Εκεί είναι το κλειδί της επόμενης ημέρας» ανέφερε αρχικά. «Είναι στο χέρι του Κ. Μητσοτάκη αν θα κάνει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική-φιλελεύθερη» πρόσθεσε.

«Χρειάζεται σκληρή δουλειά» ανέφερε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού θέτοντας για προτεραιότητα το φορολογικό, το εργασιακό αλλά και το τραπεζικό. «Να τελειώσουμε οριστικά με τα capital controls. Να δούμε επιτέλους το κράτος ως φίλο του επιχειρηματία. Οι εξαγγελίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νυφούδης.  

 Ερωτώμενος για την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στην θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ο Ν. Νυφούδης σχολίασε πως «ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση του κ. Μητσοτάκη. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Ολυμπιονίκης, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το πόλο. Είναι κατά βάση αθλητής και έχει ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του θητεία με μεγάλη επιτυχία».

«Η εκτίμηση όλων των βουλευτών, από όλα τα κόμματα, στο πρόσωπο του Γιώργου Μαυρωτά ήταν μεγάλη. Έμεινε στα δύσκολα στο Ποτάμι και δεν πρέπει ξαφνικά να κατηγορούμε τον Γ. Μαυρωτά ότι πούλησε το Ποτάμι και έφυγε» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις ο πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης σχολίασε πως το Ποτάμι σοκαρίστηκε γιατί ο Γ. Μαυρωτάς, μετά την παραίτηση του Στ. Θεοδωράκη, ήταν ο υπεύθυνος ως αντιπρόεδρος να πάει το κόμμα μέχρι το συνέδριο όπου θα εκλεγόταν ο νέος πρόεδρος και πιθανότητα να έβαζε υποψηφιότητα ο ίδιος.

«Δημιουργούνται νέα δεδομένα στο Ποτάμι. Υπάρχει και ένα θεσμικό ζήτημα. Ο Θεοδωράκης δεν παραιτήθηκε αλλά ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και βάσει καταστατικού θα το κάνει τρεις μήνες πριν το συνέδριο. Όμως το καταστατικό δεν προβλέπει πως θα αντικατασταθεί ο αντιπρόεδρος. Μόνο από το συνέδριο. Για αυτό ο Στ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε την επαναδραστηριοποίησή του ώστε να πάει αυτός στο συνέδριο το Ποτάμι» κατέληξε ο Ν. Νυφούδης.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: