10 Φεβρουαρίου, 2017

Να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της περιοχής μας

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Στην ΕΡΑ Θεσσαλίας και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ζαούτσο φιλοξενήθηκε η Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν.Τρικάλων Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα σχολιάζοντας την εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής 12 Φεβρουαρίου με τίτλο τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού που διοργανώνει η τοπική οργάνωση Ν.Τρικάλων.

Ακολουθούν σημεία όσων αναφέρθηκαν:

Οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι οι μόνες που θα δώσουν μια ελπίδα για κάτι καλύτερο στην περιοχή μας, συμβάλουν πάρα πολύ στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και είναι ο μόνος τρόπος που θα αποφέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία.

Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα - Λούδα αναφέρθηκε στην αξία της ευρύτερης περιοχής που μπορούν να υποστηρίξουν οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Δυστυχώς, όπως είπε, είμαστε από τις περιοχές που δέχονται τεράστιο όγκο επισκεπτών αλλά δεν κερδίζουμε την περαιτέρω διαμονή τους. Σημείωσε παράλληλα πως ούτε την πρώτη διανυκτέρευση δεν έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε εκτός από ελάχιστες και αυτό είναι ένα στοίχημα που χρειάζεται να κερδίσουμε.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι:
Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Β Αθηνών, Το Ποτάμι
Γιώργος Κουρέλης συνιδιοκτήτης Visit Meteora.
Άρης Μητρονάτσιος: Πρόεδρος Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας.
Κώστας Λιώλιος, συνοδός υπαίθριων δραστηριοτήτων & μέλος Ομάδας Διάσωσης ΟΛΚ.
Χρήστος Μπαταλογιάννης. Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμπάκας, εθελοντής Πολιτικής Προστασίας, εκπαιδευτής αναρρίχησης ΕΟΟΑ, αθλητής Εθνικής Ελλάδος 1996.

Μέσα από την εκδήλωση θα προτείνουμε και θα ακούσουμε. Πέραν του κ. Αμυρά οι υπόλοιποι ομιλητές είναι όλοι τους κάτοικοι Καλαμπάκας οι οποίοι εργάζονται και προσφέρουν στον τόπο τους. Είναι στιγμή τα δώρα της φύσης που έχουμε στα πόδια μας να τα αξιοποιήσουμε.

Την ίδια στιγμή που φεύγουν άνθρωποι στο εξωτερικό, εμείς θα μπορούσαμε με την σωστή αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, οι λύσεις είναι μπροστά μας και δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί δεν τις βλέπουμε ως χώρα.

Ακούστε το ηχητικό:

* Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα είναι Γραμματέας της Τ.Ο. Το Ποτάμι Τρικάλων