4 Ιαν, 2019

Να απαντηθεί πώς από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος

Βασίλης Μαρκής

Για τα δικονομικά ερωτήματα που προέκυψαν από τον χαρακτηρισμό του προστατευόμενου μάρτυρα σε κατηγορούμενο και επιβάλλεται να απαντηθούν από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, μίλησε ο Βασίλης Μαρκής επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Σύμβουλος του Σταύρου Θεοδωράκη σε θέματα Δικαιοσύνης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα.

Επιπλέον, ο κ. Μαρκής αναφέρθηκε στο δημοσίευμα που ανακοίνωνε την αλλαγή του νομικού καθεστώτος μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, τονίζοντας ότι είναι ανησυχητικό, καθώς όπως είπε «δείχνει ότι η πληροφόρηση προς τον δημοσιογράφο προήλθε από άλλο κανάλι (σ.σ πολιτικό), το οποίο όμως ενημερώνεται από τους εισαγγελείς». Και υπογράμμισε πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι νεότερο στοιχείο προέκυψε «που οδήγησε σε αυτή τη βεβιασμένη ενέργεια, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι ένας προστατευόμενος μάρτυρας δεν απαγορεύεται να αναχωρήσει από τη χώρα και να εγκατασταθεί όπου θέλει».

Σημείωσε, δε, πως «αν νεότερα στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά η αλλαγή του καθεστώτος έγινε με βάση στοιχεία που προϋπήρχαν του χαρακτηρισμού του μάρτυρος, ανακύπτουν πολύ σοβαρά στοιχεία» και κάλεσε τον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καλέσει τους εισαγγελείς διαφθοράς και να ζητήσει εξηγήσεις που απαντούν σε όλα τα ερωτηματικά.

Ακούστε το απόσπασμα:

*Ο Βασίλης Μαρκής είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και Σύμβουλος του επικεφαλής σε ζητήματα Δικαιοσύνης

Σχετικά