6 Μαΐου, 2019

Να αναγνωρίσουμε πως υπάρχουν κοινά ευρωπαϊκά σύνορα

Στέλιος Φενέκος

O υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Φενέκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV της Καλαμάτας

“Kαμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μόνη της στον διεθνή ανταγωνισμό” υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Φενέκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV της Καλαμάτας. Ο επικεφαλής της Κοινωνίας Αξιών εξήγησε πως το κόμμα του και το Ποτάμι κομίζουν την ίδια καθαρά ευρωπαϊκή αντίληψη και παρά τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν “θα πρέπει να βρούμε τρόπους να λύσουμε τα προβλήματα, χωρίς να ακυρώσουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα η Ε.Ε”.

Ο Στέλιος Φενέκος τόνισε πως το μεγάλο ζητούμενο των ευρωεκλογών είναι “να εκπροσωπηθεί η χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι η Ελλάδα έχει απαξιωθεί στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά κυρίως στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων πολιτών” και επανέλαβε το μότο της Κοινωνίας Αξιών “ Σκέψου ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα”. Υπογράμμισε πως είναι κρίσιμη η επιλογή των ατόμων που θα σταλούν στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς θα πρέπει να είναι άνθρωποι με εμπειρία και γνώσεις του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, “που να μπορούν να αρθρώσουν έναν συγκροτημένο λόγο και να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες για τα δρώμενα στην Ε.Ε”.

Τέλος, σχετικά με τις σχέσεις Ε.Ε και ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε πως “το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσουμε πως υπάρχει κοινός ευρωπαϊκός χώρος, κοινά ευρωπαϊκά σύνορα” και πως η Ε.Ε πρέπει να συμμετέχει με πιο ουσιαστικό τρόπο στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και να ασχολείται με ειρηνευτικές επιχειρήσεις “όχι βομβαρδίζοντας, αλλά προσφέροντας στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια”.

Δείτε το βίντεο: