6 Ιουνίου, 2015

Μόνο πομπώδεις τίτλους νομοσχεδίων έχει μέχρι τώρα να επιδείξει η κυβέρνηση

του Παναγιώτη Καρκατσούλη Υποτίθεται πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά αλλά ακόμα και μετά τη χθεσινή «ενημέρωση» στη βουλή, ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας και πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση.

Στην εκπομπή Σάββατο-Κυριακο στη ΝΕΡΙΤ συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης. Τόνισε ότι το Ποτάμι είναι ένα νέο, προοδευτικό κόμμα το οποίο δεν αναλώνεται σε μικροπολιτικές στρατηγικές. Γι’ αυτό άλλωστε έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους, από την πρώτη στιγμή, ότι θα στηρίξει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση. Αλλά θα πρέπει , επιτέλους, η κυβέρνηση να φέρει μια συμφωνία. Υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά επί τέσσερις μήνες, είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, αλλά, ακόμα και μετά τη χτεσινή «ενημέρωση» στη βουλή, ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας και πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση.

Η μόνη αποτίμηση που μπορεί να γίνει για τους προηγούμενους τέσσερις μήνες είναι αρνητική, είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Καμία από τις μείζονες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα δεν έγινε και η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ένα επίτευγμα να επιδείξει. Μόνο πομπώδεις τίτλους νομοσχεδίων έχει καταγράψει η κυβέρνηση μέχρι το ενεργητικό της, αλλά κανένα αποτέλεσμα.

Το Ποτάμι, αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα, έχει αποδείξει ότι είναι το κόμμα το οποίο βρίσκεται εδώ για να προτείνει λύσεις και με αυτό τον τρόπο αντιπολιτεύεται: Ασκεί δημιουργική κριτική και καταθέτει καλά επεξεργασμένες προτάσεις σε κάθε θέμα που συζητείται στη βουλή.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="IybvWx6iM5E"]

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Επικρατείας

6 Ιουνίου 2015, ΝΕΡΙΤ