5 Ιανουαρίου, 2016

Μην πυροβολείτε το Erasmus και τη Νέα Γενιά

Το 2016 ήρθε και μαζί του έφερε τα προβλήματα από το 2015. Για άλλη μια φορά η πρώτη φορά αριστερά αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που έχει προς το μέλλον των νέων αυτής της χώρας αλλά και προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την παιδεία και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει πως το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα φοιτητικής κινητικότητας έχει παγώσει από το προηγούμενο έτος, γιατί η κυβέρνηση, με την ανευθυνότητα που την διακρίνει άλλαξε τόσες φορές τη διεύθυνση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο της Κομισιόν η οποία και έχει διατάξει έλεγχο ως προς την καθαρότητα του Ιδρύματος, μιας και τα προγράμματα του Erasmus+ χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ποια η απάντηση της κυβέρνησης; Μα φυσικά να μεταφέρει τη διαχείριση των προγραμμάτων στο ΙΚΥ, μια μεταφορά που άρχισε εν μέσω Capital Control. που συνεχίζεται έξι μήνες τώρα με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να έχει παγώσει και εκατοντάδες φοιτητές να βρίσκονται στον αέρα.

Το Ποτάμι και ο Τομέας Νέας Γενιάς, βρίσκονται στο πλευρό του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων που ζητάνε την αποδέσμευση του ποσού από την Κομισιόν, η οποία δικαίως διενεργεί έλεγχο μιας και η στάση της Κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί θολή.

Ταυτόχρονα ζητάμε όχι μόνο την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων, αλλά και την ενίσχυση με κάθε κόστος της προσπάθειας της Κομισιόν για να διαλευκανθεί για ποιον λόγο οι διοικήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέραν ένα από τα πιο σημαντικά και αξιόπιστα Ιδρύματα της χώρας σε αυτήν την κατάσταση.

Σχετικά