4 Μαΐου, 2019

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης θα δει ο πολίτης βελτίωση στην καθημερινότητα του

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Βασίλης Σωτηρόπουλος, στο debate υποψήφιων ευρωβουλευτών που οργάνωσε την Παρασκευή, το Vouliwatch στον Ιανό

Συμμετέχοντας στο debate υποψήφιων ευρωβουλευτών που οργάνωσε την Παρασκευή, το Vouliwatch στον Ιανό, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος εξήγησε για ποιους λόγους το Ποτάμι πρέπει να είναι και στην επόμενη Ευρωβουλή.

Η καλύτερη απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό είναι η Ε.Ε να κάνει επιτέλους το επόμενο βήμα, να ιδρυθούν δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. “Μόνο τότε ο πολίτης θα δει την έμπρακτη συμβολή της Ευρώπης στην βελτίωση της καθημερινότητάς του”, υπογράμμισε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος. Αντίθετα από τα άλλα κόμματα που απλά περιγράφουν το πρόβλημα του ευρωσκεπτικισμού, το Ποτάμι καταθέτει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση θεσμικής μεταρρύθμισης και ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Για την οικονομία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανομοιογένεια της φορολογίας και τα εμπόδια στην καινοτομία στην Ε.Ε. “Για ποιο λόγο δεν έχουμε ένα ευρωπαϊκό Google, ένα ευρωπαϊκό Facebook, ένα ευρωπαϊκό YouTube;” αναρωτήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης θα έχουμε ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα και η φοροαποφυγή από πολυεθνικές, θα αντιμετωπίζεται από μια Ευρωπαϊκή Φορολογική Αρχή κι όχι από κάθε κράτος χωριστά.

Για την διαφάνεια και την ενίσχυση της λογοδοσίας, ο κ. Σωτηρόπουλος ήταν πολύ συγκεκριμένος ζητώντας να εφαρμοστεί σε όλη την Ε.Ε η «Διαύγεια» ώστε καμία ευρωπαϊκή διοικητική πράξη να μην εφαρμόζεται αν δεν αναρτηθεί πρώτα στο Διαδίκτυο. Ζήτησε επίσης από τους συνυποψήφιους να ακολουθήσουν την πρόταση του και να δημοσιοποιήσουν ποιοι είναι οι επαγγελματίες που έχουν αναλάβει την πολιτική επικοινωνία τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Τέλος, αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, ο Βασιλης Σωτηρόπουλος ήταν ο μόνος που δεσμεύτηκε ρητά ότι θα ψηφίσει την οδηγία για την κλιματική αλλαγή στο επόμενο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε επίσης ότι “χρειάζονται σημαντικά οικονομικά μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και για αυτό θα πρέπει να ιδρυθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλίματος”, όπως έχει προτείνει και ο πρόεδρος Μακρον στην ατζέντα του για την ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Δείτε το βίντεο: