6 Δεκεμβρίου, 2016

Με τις διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα διαρκώς βγαίνει χαμένη

Ποτάμι

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κάτι που έπρεπε να είχαμε πάρει από τον Σεπτέμβρη» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και τον Γιώργο Κουβαρά σχολιάζοντας τα αποψινά αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι με τις διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα διαρκώς βγαίνει χαμένη, αναφέροντας ενδεικτικά ότι έχουμε χάσει τα κέρδη της ΕΚΤ, και των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα ελληνικά ομόλογα. «Αυτά τα χρήματα τα χάσαμε το '14 γιατί διακόπηκε το πρόγραμμα, το '15 γιατί δεν είχαμε ανάγκη από τα λεφτά και βέβαια τα χάνουμε και το '16. Εδώ μιλάμε για περίπου 6 δις τα οποία έχουν χαθεί ολοκληρωτικά καθώς έχουν επιστρέψει στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της Ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο επεσήμανε ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τα Εθνικά θέματα για επικοινωνιακά σόου και επέμεινε ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να καθορίζεται από πολιτικούς που φορούν στρατιωτικές στολές και από χρυσαυγίτες που φορούν πολιτικά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα εκτίμησε ότι όλη αυτή η φιέστα του κ. Καμμένου στα ακριτικά νησιά είχε την έγκριση του κ. Τσίπρα. «Αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή για την προσπάθεια που κάνουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο στα εθνικά θέματα. Δεν ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο με τον κ. Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή στα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την τρέχουσα αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι αυτή έχει κλείσει αλλά επειδή ο κ. Τσιπρας δυσκολεύεται να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τι παραχώρησε και έτσι παρουσιάζει τώρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να λειάνει το έδαφος και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. «Υπογράφουν ό,τι τους δίνουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο» ανέφερε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αντίθετος και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «προέχει να μην πέσει η Ελλάδα», ενώ αντίθετος δήλωσε και στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Άλλο να συνεργαστούμε στα Εθνικά θέματα και χρέος και άλλο μια οικουμενική κυβέρνηση όπου θα φυλάγονται και κανείς δεν θα παίρνει τολμηρές αποφάσεις. Το πρωτεύον είναι να μην είναι η Ελλάδα συνεχώς το πρόβλημα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποδείξουμε τη συνέπεια του ευρωπαϊκού βηματισμού μας και μετά να πάμε σε εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις ορισμένων βουλευτών δεν θέλησε να συνεχίσει την κουβέντα παραπέμποντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τη σημερινή έρευνα που παρουσίασε η οποία αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι αυτές αποχωρήσεις έγιναν γιατί κάποιοι άνθρωποι αναζήτησαν τις καρέκλες και τις σίγουρες θέσεις σε άλλα κόμματα.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάντια της χώρας, και έθεσε τους όρους της όποιας μετεκλογικής συνεργασίας λέγοντας: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις , όπως για παράδειγμα η κατάργηση του κομματικού κράτους. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες προϋποθέσεις, υπάρχουν ακόμη 3-4, θα καθορίσουν τις συνεργασίες».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής παρακάτω: