21 Ιουλίου, 2017

«Με συμπιεσμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανώτατη εκπαίδευση»

Τομέας Παιδείας

Ο κ. Γαβρόγλου περίμενε τις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν κλείσει η Βουλή για να φέρει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση το οποίο βέβαια έχει και άλλες διατάξεις για τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μάλιστα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα σε έναν «ξαφνικό» καταιγισμό νομοσχεδίων, και «αξιοποιώντας» συμπιεσμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, φέρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο των 90 άρθρων και συνολικά 160 σελίδων. Ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να αλλάξει τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, με τους εμπλεκόμενους φορείς, να έχουν διαρκείς αντιρρήσεις και αντικρουόμενες απόψεις. Βέβαια, και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ κωφεύει, μιας και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η γνώμη του κομματικού του ακροατηρίου.

Το Ποτάμι έχει εγκαίρως και επανειλημμένα κάνει λόγο για μια ακόμη ιδεοληπτική επιστροφή στο παρελθόν, καθώς περιλαμβάνει πολλά σημεία όπως το Άσυλο, η Διοίκηση των Πανεπιστημίων και τα Μεταπτυχιακά. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα προκύψουν και άλλα θέματα από την κυβέρνηση, όπως η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ.

Θέλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά στην κυβέρνηση ότι η ανώτατη παιδεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και για αυτό πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εποικοδομητικός χρόνος εντός της Βουλής, ώστε να κατατεθούν επιχειρηματολογίες, σχόλια και προτάσεις. Εκτός και εάν στον ΣΥΡΙΖΑ τους ενδιαφέρει το πανεπιστήμιο του ελάχιστου κοινού παρονομαστή.