19 Απριλίου, 2019

Μας λείπει η τόλμη για μεταρρυθμίσεις

Θόδωρος Τσίκας

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι, Θόδωρος Τσίκας, μίλησε στο Ράδιο ΘΕΜΑ 104,6 FM και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα

Σε ερώτηση γιατί είναι υποψήφιος με το Ποτάμι, ο Θόδωρος Τσίκας απάντησε ότι το Ποτάμι έχει κρατηθεί έξω από τις "αρρωστημένες" καταστάσεις του πολιτικού συστήματος. Και συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι είναι δύναμη μετριοπάθειας, σοβαρότητας, εκσυγχρονισμού, ευρωπαϊσμού και νεωτερισμού.

«Στην Ελλάδα γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά δεν έχουμε την τόλμη να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επίλυσή τους. Το Ποτάμι έχει την τόλμη και την αυτονομία να λέει καθαρά τις απόψεις του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο Θόδωρος Τσίκας διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Μακρόν είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που έχει άποψη για την Ευρώπη. «Το Ποτάμι συντονίζεται μαζί του για την διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής Ομάδας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με δυνάμεις από το Κέντρο, την σοσιαλδημοκρατία, τους Φιλελεύθερους», ανέφερε.

Ερωτώμενος για την θέση του Ποταμιού για την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε: «Το θέμα δεν είναι γιατί το Ποτάμι την ψήφισε, αλλά γιατί την καταψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ εδώ και χρόνια είχαν ταχθεί υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης και της σύνθετης ονομασίας».

Ακούστε τη συνέντευξη: