11 Φεβρουαρίου, 2016

Λογοδοσία και επίλυση: Οι άγνωστες λέξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Tην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Α. η σύσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση του προβλήματος της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων στην Αττική» μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του διευρυμένου Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., καθώς και Δήμαρχοι της Αττικής και εκ μέρους του Ποταμιού παρέστην η συντονίστρια του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος (και όχι ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας όπως είχε προαναγγελθεί !), ο οποίος ομολόγησε ότι απευθυνόμαστε στους εκπροσώπους της ΤΑ την τελευταία στιγμή ή και στο και 5! και αρκέστηκε στο σύνηθες κυβερνητικό αφήγημα: μία μελανή περιγραφή της κατάστασης και αναφορά στο ενδεχόμενο να κλείσει το πέρασμα της Ειδομένης, κάτι που εκ των πραγμάτων θα εντείνει το προσφυγικό ζήτημα για τη χώρα μας και τις δυσκολίες για τις τοπικές κοινωνίες.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν ακούστηκαν λύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις ούτε και αποδόθηκαν ευθύνες για την κυβερνητική ανεπάρκεια και ολιγωρία.