5 Φεβρουαρίου, 2019

Λόγω Τιμής, θα είμαστε μαζί στο Ποτάμι που χρειάζεται η Χώρα!

Το Ποτάμι Αχαΐας

Το καλωσόρισμα του Περιφερειακού γραμματέα Δυτικής Ελλάδας, Ζαχαρία Χρήστου, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της τοπικής ομάδας παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

26 Φεβρουαρίου 2014 δημιουργήθηκε το Ποτάμι.

29 Μαρτίου 2014 ήρθε ο επικεφαλής του Ποταμιού για πρώτη φορά στην Πάτρα.

Σήμερα σχεδόν 5 χρόνια, από τότε. Καλά λένε οι αναμνήσεις είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος.

Το Ποτάμι στην Πάτρα. Τι να πρωτοθυμηθώ;
Συνθήματα: αν όχι εμείς, ποιος; Μήπως είσαι Ποτάμι;
Το Dotmocracy στους δρόμους της Πάτρας με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.
Στις μνήμες μας εδώ υπάρχει το Λαύριο, το Περιστέρι, ο Κεραμεικός.

Έχουμε όμως, να θυμόμαστε και άσχημα, που μας πλήγωσαν. Αποχωρήσεις, κάποιων που φεύγοντας τους το είπαμε «κάτι δεν πάει καλά με τον χαρακτήρα σας, όταν η ευκαιρία κυβερνά την ακεραιότητά σας».
Έφυγαν αυτοί που δεν ήταν μέλη, δεν ήταν Πρωταγωνιστές αλλά απλοί ηθοποιοί-κομπάρσοι. Που μπήκανε στο Ποτάμι και το αντιμετωπίσανε ως σχεδία και με σχέδια άσχετα με τους στόχους του. Με σχέδια να εκλεγούν και να εξελιχθούν πολιτικά και επαγγελματικά.

Πρωταγωνιστές ήταν και είναι τα μέλη, οι φίλοι, οι εθελοντές που έτρεξαν σε συζητήσεις με την κοινωνία, σε δράσεις, σε δομές με καθάρο στίγμα τις θέσεις μας. Στα τοπικά ζητήματα, για το τραίνο, το Νέο Λιμάνι, τα σκουπίδια, το φυσικό αέριο, και άλλα πολλά. Ο Γιώργος, ο Ανδρέας, η Ελένη, η Νατάσσα, ο Δημήτρης, τόσοι που ανησυχούν τόσο για τα της πόλης μας όσο για και τα πιο μεγάλα τα πατριωτικά.

Σκοπός μας από το 2014 είναι να ενώσουμε χέρια, ιδέες και προσπάθειες με τις απόψεις μας και τις θέσεις μας που προβάλλαμε 4 χρόνια στην Βουλή, στην Κοινωνία. Είναι τώρα η στιγμή να το ξανακάνουμε!

Έχουμε προίκα τις θέσεις μας. Να δείξουμε στην κοινωνία, ότι εκφράζουμε τις ανάγκες τους και την πραγματικότητα στις εξελίξεις. Σε αυτούς που λένε έχω "ένα όνειρο, είδα ένα όνειρο" απαντάμε ότι εμείς δεν σταματάμε να χτίζουμε όνειρα εκεί που σταματάνε οι ελπίδες.

Με πραγματικές, τεκμηριωμένες προτάσεις ενάντια στον λαϊκισμό. Με καλά θεμέλια πλέον (οι ιδέες μας και οι αξίες μας), με υγιή υλικά (οι άνθρωποι του Ποταμιού) και την συμμετοχή της Κοινωνίας.

Σταύρο, εδώ στην Πάτρα, πριν χρόνια γυρίστηκε μια επιτυχημένη σειρά, το Λόγω Τιμής. Σήμερα, τα «Παιδιά από την Πάτρα» εδώ συγκεντρωμένοι στο λέμε: Λόγω Τιμής, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ στο Ποτάμι που χρειάζεται η Χώρα! Στηρίζοντας και υπερασπίζοντας τις αποφάσεις μας στον κόντρα άνεμο που υπάρχει.

Καλώς Ήρθες!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

Σχετικά