19 Αυγ, 2015

Να αναζητήσουμε έξυπνες, σοβαρές και εφαρμόσιμες λύσεις χωρίς τακτικισμούς

Δημήτρης Τσιόδρας

Στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” φιλοξενήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι θα πρέπει πρωτίστως να δούμε την ευρύτερη εικόνα και σε τι πλαίσιο συζητάμε και μετά να αναλύσουμε το πολιτικό πρόβλημα.

Όπως σημείωσε, «έχουμε υπογράψει μόλις ένα νέο μνημόνιο και φαίνεται ότι είναι η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση πρέπει να υπάρχουν 3 προϋποθέσεις: η πολιτική, η κοινωνική και η οικονομική. Αναφορικά με την πρώτη, σημείωσε πως «αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική σταθερότητα, δηλαδή η κυβέρνηση να έχει ορίζοντα, η οποία δεν υπάρχει καθώς έχουμε ορίζοντα 3 μηνών το πολύ και ενδεχόμενο εκλογών στο επόμενο διάστημα. Η δεύτερη προϋπόθεση, για την οποία σχολίασε ότι υπάρχουν καλύτερες προοπτικές, είναι η κοινωνική συναίνεση και η δυνατότητα της κοινωνίας να αναλάβει το πώς θα βγούμε από την κρίση. Τέλος, επεσήμανε ότι υπάρχει και η οικονομική προϋπόθεση, με πολλές προεκτάσεις, η οποία επιβάλλει να αρχίσουν να έρχονται επενδύσεις και να αρχίσει να αποκαθίσταται η ομαλότητα στον οικονομικό τομέα.

«Οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες για να γίνουν εκλογές» επεσήμανε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου και σημείωσε ότι το Ποτάμι είχε προτείνει να υπάρξει από αυτή τη βουλή μια κυβέρνηση συνεργασίας αλλά η συζήτηση έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο και ο Πρωθυπουργός επιλέγει τον δρόμο των εκλογών.

«Έχουμε χρέος μη βιώσιμο και αυτό έχει μπει ως ορόσημο. Αυτό που χρειάζεται είναι η λύση να προκύψει μετά από μια πολύ καλή μελέτη της ελληνική πλευράς» ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

«Αντί να κάνουμε τακτικισμούς να αναζητήσουμε έξυπνες, σοβαρές και εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου και να αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα να δώσουμε λύσεις που θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

19 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ