6 Οκτωβρίου, 2016

Κορυφαίο ζήτημα οι πλειστηριασμοί - να μην περάσουν στα Funds στεγαστικά δάνεια και σπίτια

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο REAL FM 97.8

«Οι πλειστηριασμοί και η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα σπίτια του κόσμου που είναι καταχρεωμένος είναι το πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει όμως απάντηση. Υπάρχουν κάποιες επιμέρους προτάσεις -και τραπεζιτών- που έχουν ενδιαφέρον αλλά στο σύνολο δεν υπάρχει απάντηση από τον πολιτικό κόσμο γιατί δεν είναι ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης. Πρέπει να μιμηθούμε την Κύπρο που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες και τον χρεωμένο πολίτη να συζητήσουν για να βρουν λύση μεταξύ τους και όχι να πάνε τα δάνεια με εξευτελιστικές τιμές στα Funds», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τη χθεσινή, απρογραμμάτιστη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η συνάντηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με την ηγεσία της Εκκλησίας. Προφανώς με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνουμε διάλογο αλλά η εικόνα μιας χώρας όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, δεν είναι εικόνα σύγχρονης εποχής. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται σε νυχτερινές συναντήσεις αν θα διδαχθούν τα παιδιά μας αυτά, ή τα άλλα Θρησκευτικά; Είναι κάτι πρωτάκουστο και τέτοιες κινήσεις πλήττουν το Ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας».

O Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την εκκλησία, ενώ υπογράμμισε ότι, από τη στιγμή που υπάρχουν επαΐοντες, οι οποίοι αποφασίζουν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δεν είναι δυνατόν σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται σε νυχτερινές συναντήσεις παρουσία του υπουργού Αμύνης και της ηγεσίας της Εκκλησίας. Χαρακτήρισε δε θεσμικό ατόπημα την παρουσία του υπουργού Άμυνας στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Σχετικά με τις αναταραχές στη Δικαιοσύνη και την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρέμβουν, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι κρατούσε ανέκαθεν ουδέτερη στάση απέναντι στην δικαιοσύνη καθώς είναι ανεπίτρεπτο η απονομή της να επηρεάζεται από την πολιτική και ταυτόχρονα δήλωσε έκπληκτος από την αδυναμία του ΣτΕ να τοποθετηθεί στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Είναι σημαντικό όταν υπάρχει διαμάχη τέτοιου βαθμού και επιπέδου να έχουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εδώ υπάρχει όμως ένα θέατρο του παραλόγου. Ασχολούμαστε με τις άδεις και από τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τις άδειες για να προχωρήσει το ΣτΕ παρακάτω, στις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την κοινωνία. Το Ποτάμι ό,τι είχε να πει για τα κανάλια το είπε και ασχολείται πλέον μόνο με τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό με τους μεν να ζητούν εκλογές και του δε να ζητούν εθνική συνεννόηση ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν ζητάει ούτε εδώ και τώρα εκλογές, ούτε μπορεί να προχωρήσει σε εθνική συνεννόηση με μια τόσο κακή κυβέρνηση όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές όταν διακινδυνεύονται τόσα πολλά για τη χώρα. Η αξιολόγηση και η δόση είναι σε εκκρεμότητα και τα χρήματα που είναι να πάρουμε είναι απαραίτητα στην οικονομία. Η χωρά έχει ασταθή βηματισμό και η κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα άλλα με το “φύγε εσύ, έλα εσύ" δεν αλλάζουν τα πράγματα. Σε ότι αφορά το θέμα της εθνικής συνεννόησης πρέπει να υπάρχει σε μεγάλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το χρέος αλλά συνολικά τι εθνική συνεννόηση να υπάρξει με αυτή την τόσο κακή διακυβέρνηση;»

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης: