19 Μαΐου, 2017

Καταφέρνουν και κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους

Ποτάμι

«Στη Βουλή κάνουμε κύκλο γύρω από τον εαυτό μας. Επειδή δεν προχωράνε σε μεταρρυθμίσεις, συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, ενώ άλλες κοινωνίες φεύγουν μπροστά. Και καταλήγουμε σε ένα στείρο λόγο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον κόσμο» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο του Real FM 97.8 μιλώντας για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τη ψήφιση του 4ου Μνημονίου από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεσήμανε ότι ίσως τελειώσαμε πλέον με την εποχή της κωλοτούμπας. «Είχαμε τους Δεξιούς και τους Πασόκους που έκαναν μνημονιακές κωλοτούμπες, τώρα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τις αντιστασιακές κωλοτούμπες, με δάκρυ. Αλλά οι κωλοτούμπες τελείωσαν. Τα μέτρα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η δεξιοτεχνία των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι ότι κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους. Αυτό ούτε οι μεγάλοι χορευτές μπορούν να το κάνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι είναι μια ευκαιρία, αφού έκλεισαν κάποιες εκκρεμότητες με την Ευρώπη να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών. « Να επιστρέψουμε στην οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα» όπως είπε, «που είναι ότι υπάρχει κόσμος απλήρωτος, υπάρχει κόσμος στη μαύρη εργασία, υπάρχει ελαστική μορφή εργασίας». Τόνισε μάλιστα ότι επειδή η Ελλάδα « έχει ένα ισχυρό επιστημονικό προσωπικό, επειδή έχουμε την καλή γεωγραφική θέση, μπορεί η Ελλάδα να ξαναγίνει περιζήτητη –αν τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες και την πολιτική ανασφάλεια».

Για το ζήτημα του χρέους εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει μια πραγματική λύση πριν τις γερμανικές εκλογές, ενώ επεσήμανε ότι τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας θα λάβει κάποιες γενικές διακηρύξεις χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ. «Πανηγυρίζουμε γενικά για το κόψιμο του χρέους αλλά για να δούμε πραγματικές ρυθμίσεις φοβάμαι ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή και να είμαστε διαπραγματευτικά ισχυροί για την κρίσιμη στιγμή το 2018» ανέφερε. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κλείνοντας επεσήμανε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει μια οριζόντια λύση για τα χρέη των ευρωπαϊκών κρατών –και όχι μόνο της Ελλάδας- το 2018.

Ακούστε το ηχητικό