18 Απρίλιος, 2019

Κάναμε αυτό που πιστεύαμε πως είναι σωστό και ας μην βιαζόμαστε να ορίσουμε ημερομηνία λήξης

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η βουλευτής του ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη καλεσμένη στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3

Η βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη, μία ακριβώς ημέρα μετά την ορκωμοσία της ως ανεξάρτητη βουλευτής, μίλησε στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3.

Αφετηρία της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός πως η επιστροφή της κυρίας Λυμπεράκη στην πολιτική σκηνή, συμπίπτει με μία δύσκολη για το Ποτάμι εποχή, καθώς αυτήν την στιγμή δεν αποτελεί Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Βουλή. Η κα. Λυμπεράκη τόνισε πως οι δύσκολες στιγμές είναι ένας λόγος παραπάνω για να αναλάβει ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά τις ευθύνες του, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Επεσήμανε πως οι περίοδοι κρίσης αποτελούν ευκαιρίες, τις οποίες αν δεν αξιοποιήσουμε όπως πρέπει, τότε «υπογειοποιούνται», δεν χάνονται, απλά απαιτείται προσπάθεια προκειμένου να αναδυθούν ξανά και να αποτελέσουν εκ νέου έναυσμα πολιτικής αλλαγής. Όσον αφορά στο Ποτάμι, και στην πεποίθηση πως είναι μια χαμένη ευκαιρία για πολλούς, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το Ποτάμι ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην σύντομη διάρκεια της ζωής του, αλλά ταλαιπωρήθηκε κάνοντας το σωστό». Αλλά το «τέλος» δεν έχει έρθει ακόμα, όπως πολλοί βιάζονται να πουν, τόνισε. Αυτήν την στιγμή, η δυνητικότητα του τέλους «αφήνει μεγάλο περιθώριο για την ορμή και την δημιουργικότητα και για αυτό μπλεκόμαστε με την πολιτική για να κάνουμε την διαφορά».

Σε ένα δεύτερο άξονα, και στην ερώτηση του κυρίου Τσίμα σχετικά με τα παρεπόμενα της υπόθεσης Novartis και την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας στον κύριο Λοβέρδο, η κα. Λυμπεράκη ανέφερε πως η φαρμακευτική δαπάνη αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οδηγηθήκαμε στην κρίση. Όμως, το να εξετάζεται μεμονωμένα ο κάθε ένας πολιτικός υπεύθυνος, δεν συμβάλλει στην ουσιαστική λύση του προβλήματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει ένα σοβαρό θέμα κακοδιαχείρισης και ένα δηλητηριασμένο πολιτικό σκηνικό, επεσήμανε και δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να «κλείνει το μάτι» στην ρίζα του προβλήματος. Ολοκληρώνοντας, κατέστησε σαφές πως δεν ψάχνουμε τους καλούς και τους κακούς, γιατί έτσι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. «Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες» αλλά και να εξεταστεί το σύστημα μέσα στο οποίο δημιουργούνται κενά, τονίζει κλείνοντας.

Ακούστε το απόσπασμα:

Σχετικά