26 Μαρτίου, 2014

Ήπειρος: πρώτη στάση γαλακτοπαραγωγοί

Ποτάμι

Τους γαλακτοπαραγωγούς της Ηπείρου επισκέφτηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την άφιξή του στα Γιάννενα σήμερα το πρωί. Στο πλαίσιο της περιοδείας του Ποταμιού, ο αγελαδοτρόφος Μιχάλης Τζήμας και ο γεωπόνος Βασίλης Θεοδωράκης (απλή συνωνυμία!) από τον συνεταιρισμό εκθέτουν στο Σταύρο τα προβλήματα διάθεσης του γάλακτος που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι.  Και θα πρέπει να επανέλθει και το ισοζύγιο του γάλακτος.  Κάθε βιομηχανία πρέπει να ενημερώνει  το κράτος ότι εισάγει ή παίρνει απ' τους παραγωγούς 100 κιλά γάλα και διαθέτει στην αγορά 100 κιλά συσκευασμένο γάλα. 
Πρέπει επίσης να μείνουμε  στην παστερίωση των 6 ημερών, αυτό είναι  το φρέσκο γάλα. Υπάρχει βέβαια και το γάλα της υψηλής θερμικής επεξεργασίας, που δεν είναι φρέσκο γάλα, που δεν είναι γάλα που έχει όλα τα καλά συστατικά του γάλακτος, γιατί, για να συντηρηθεί, έχει γίνει μια χημική επεξεργασία. Αυτό θα είναι για 30 μέρες, 35 μέρες, όσα λέει η επιστήμη.
 
Η  Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές. Η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα".
Δείτε βίντεο:

[youtube id="muvl3F_SiV8"]