12 Μαΐου, 2018

«Υπερτονίζονται οι φυσιολογικές αποκλίσεις και αποσιωπούνται οι μεγάλες συγκλίσεις στο Κίνημα Αλλαγής»

Γιώργος Μαυρωτάς

Η Πολιτεία να αναπτύξει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για δράση τέτοιων κυκλωμάτων, τόνισε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού ‘Εργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή την απίστευτη υπόθεση κλοπής των σκευασμάτων για καρκινοπαθείς, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Radio «Με Υπογραφή» με την Γιάννα Παπαδάκου.

Σχολιάζοντας την ένταση που καταγράφηκε τελευταία στους κόλπους του ΚΙΝ.ΑΛ. θεώρησε δεδομένο πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο αποδέκτης της ανακοίνωσης Γεννηματά, καθώς υπήρχε πολύ συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα των πρόωρων εκλογών ενώ είχε προηγηθεί και σειρά posts βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. που είχαν ρίξει λάδι στη φωτιά. ‘Εκρινε ότι στην καρδιά της έντασης δεν βρέθηκε η διαφωνία στο ζήτημα της αναδοχής, αλλά το αίτημα για εκλογές που αιφνιδίασε την πλευρά του Ποταμιού. Επεσήμανε πως η κοινοβουλευτική συνεργασία των δύο κομμάτων λειτούργησε αρκετά καλά κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για το πολύ σημαντικό, κοινωνικά, θέμα της αναδοχής, και αναδείχθηκε το πραγματικό προοδευτικό πρόσημο του ΚΙΝ.ΑΛ. που θέτει τα δικαιώματα και, εν προκειμένω, το συμφέρον των παιδιών, πάνω από μικροπολιτικές στοχεύσεις.

Επεσήμανε, πως ο κοινός κοινοβουλευτικός βηματισμός των δύο κομμάτων αποτυπώνεται και σε άλλες ενέργειες όπως η από κοινού πρόταση Μαυρωτά-Κεγκέρογλου για τη συζήτηση της πρότασης νόμου περί Φ.Π.Α. στα νησιά και προστασίας της πρώτης κατοικίας.

‘Εκρινε πως τα προβλήματα του ΚΙΝ.ΑΛ. μεγαλοποιούνται σε ένα πλαίσιο πόλωσης που καλλιεργούν αμφότεροι Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προσπαθώντας να λεηλατήσουν τον χώρο ενώ στην πραγματικότητα γίνεται δουλειά, υπό τον νέο Γραμματέα, με ενδεικτική τη χθεσινή ανακοίνωση της συγκρότησης 28 τομέων και 8 θεματικών δικτύων.

Στάθηκε θετικά έναντι των πρωτοβουλιών του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου, καθώς τα εθνικά θέματα είναι θέματα εθνικής συστράτευσης και όχι στενής κυβερνητικής λειτουργίας, και εντός του πλαισίου αυτού αντιμετωπίζεται η επίσκεψή του στον Πρωθυπουργό.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μαυρωτάς κατέστησε σαφές πως το ΚΙΝ.ΑΛ. αυτοπροσδιορίζεται και θα πρέπει να αναζητεί συνεργασίες μόνο στη βάση θέσεων και όχι προσώπων για τις καρέκλες. Το κίνημα θα πρέπει να αναπτύξει τις θέσεις του σε κάθε τομέα και να εξετάσει την εγγύτητα των θέσεων άλλων κομμάτων που μπορεί να ποικίλει ανά τομέα, καθώς σε θέματα όπως τα δικαιώματα υπάρχει μεγαλύτερη εγγύτητα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ σε θέματα οικονομίας ή εκπαίδευσης, για παράδειγμα, μεγαλύτερη εγγύτητα με τη Ν.Δ. Η όποια μετεκλογική συνεργασία όμως θα προκύψει βάσει προγραμματικών συγκλίσεων, όπως γίνεται στις άλλες χώρες και όχι με αγκαλιές στην εκλογική εξέδρα.

Εκτίμησε, τέλος, πως το παράθυρο των εκλογών ανοίγει το φθινόπωρο του 2018, με την αντιπολίτευση να μην έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές παρά μόνο να τις ζητήσει, όπως έκανε η κα Γεννηματά, για τους λόγους που εξήγησε.

Δείτε το βίντεο:

*O Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου