6 Μαρτίου, 2018

Υπάρχει σαφές έλλειμμα ηγεσίας σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου «Παρεμβάσεις»

Στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου «Παρεμβάσεις» στο Blue Sky φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης την Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία σημείωσε ότι αυτό που όλοι περιγράφουν ως επιθετικότητα της Τουρκίας, έχει ήδη γίνει πράξη στο πλαίσιο μια αναθεωρητικής λογικής. Τα συμβάντα που τώρα παρατηρούμε δεν είναι τυχαία αλλά απαίτησαν αρκετό χρόνο σχεδιασμού μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Το ερώτημα, επομένως, είναι αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλύσει και χαρτογραφήσει επαρκώς τα νέα δεδομένα.

Είπε ότι είναι όχι μόνο ανήσυχος αλλά και ιδιαίτερα θορυβημένος γιατί αποδεικνύεται ότι αυτή η ενέργεια της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών είναι μια ενέργεια της Τουρκίας στο πλαίσιο μιας πολιτικής κλιμακούμενης έντασης την οποία ακολουθεί. Η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε με το περιστατικό στα Ίμια και παρόλα αυτά δεν έλαβε κάποια μέτρα, ούτε -όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος – κατέστρωσε κάποιο νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί εκ νέου στον Έβρο. Το έλλειμμα σοβαρής και αξιόπιστης ηγεσίας σε θέματα άμυνας και εξωτερικής είναι εμφανές είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δείτε το βίντεο εδώ:

* O Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Π στο τετράγωνο - Πρόοδος στην Πράξη»