20 Απριλίου, 2015

Υπάρχει μια γραμμή που ενώνει το μεταναστευτικό με την άνοδο της ακροδεξιάς

του Χάρη Θεοχάρη Οι δίκες, όπως η σημερινή, είναι μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά όχι το σύνολο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β΄ Αθήνας κ.Χάρης Θεοχάρης, φιλοξενήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεταναστευτικό, ο κ.Θεοχάρης χαρακτήρισε το ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό και καταδίκασε το γεγονός ότι «δεν θα έπρεπε να χρειάζονται νεκροί για να ευαισθητοποιηθεί η ΕΕ, έστω και αργά». Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα αυτό.

Στη συνέχεια, ο κ.Θεοχάρης ανέφερε πως υπάρχει μια γραμμή που ενώνει το μεταναστευτικό ζήτημα με την άνοδο της απήχησης των ακροδεξιών κομμάτων. «Η άνοδος της ακροδεξιάς παρατηρήθηκε σε πάρα πολλές χώρες και τώρα εξαπλώνεται περισσότερο και στην Ευρώπη», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως οι δίκες είναι μέρος της αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, αλλά όχι το σύνολο.

Τέλος, ο κ.Θεοχάρης τοποθετήθηκε και σχετικά με την ακαταλληλότητα χώρων που χρησιμοποιούνται ως παιδικές χαρές στους δήμους της Αθήνας και σημείωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ανέφερε πως υπάρχουν κάποια χρήματα για τις υποδομές αυτές, αλλά ξοδεύονται αλλού».

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης:

[youtube id="SHJ9R6v-GEs"]

[youtube id="XJxwevYbpMg"]

[youtube id="DCvj8wtNyLs"]

* Ο Χάρης Θεοχάρης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας

20 Απριλίου 2015, ΑΝΤ1