30 Απριλίου, 2015

Υπάρχει ανάγκη ευρύτερης συσπείρωσης

του Σπύρου Δανέλλη Ο κοινωνικός χώρος αναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε πολύ ευρύτερος από τον κλειστό εσωκομματικό κόσμο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Σπύρος Δανέλλης μίλησε την Τρίτη στο ραδιόφωνο του σταθμού Αθήνα 984 και στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη. Στη διάρκεια της συνέντευξης ερωτήθηκε σε ποια βάση πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση και συγκεκριμένα αν θα κλείσει στη βάση του περιβόητου mail Χαρδούβελη ή θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες κόκκινες γραμμές σε αυτά που ζητούν οι δανειστές μας.

Σε αυτά, ο κ.Δανέλλης απάντησε πως «η σωτηρία της χώρας απαιτεί μια συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί μήνες νωρίτερα». «Πρέπει να δούμε το συνολικό πακέτο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για μια συμφωνία μεταβατική για να φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο».

Εντόπισε, επιπλέον, ένα πρακτικό ζήτημα και αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας πως «επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση θεσμική, δεν έχουμε αντίληψη για το τι συζητάμε και τι διαπραγματευόμαστε».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Ποταμιού τοποθετήθηκε λέγοντας ότι εάν δεν τακτοποιήσει κανείς τα του οίκου του, θα τα τακτοποιήσουν κάποιοι άλλοι κάποια στιγμή και όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

Αναφέρθηκε, επίσης, στις επικουρικές συντάξεις, το ασφαλιστικό, καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά πως «ο κοινωνικός χώρος αναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε πολύ ευρύτερος από τον κλειστό εσωκομματικό κόσμο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας

30 Απριλίου 2015, Αθήνα 984