1 Φεβρουαρίου, 2018

«Είναι καιρός να τελειώσει αυτό το κεφάλαιο»

Γιώργος Γραμματικάκης

Ο Γιώργος Γραμματικάκης για το «Μακεδονικό»

Την ελπίδα να βρεθεί αυτή τη φορά μια σοβαρή συμβιβαστική λύση στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την ονοματολογική διαφορά Ελλάδας και ΠΓΔΜ εξέφρασε ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης σε συνέντευξή του στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη στο Kozani.tv. «Είναι καιρός να τελειώσει αυτό το κεφάλαιο. Για τη δική μας την ψυχή μπορεί να μην τελειώσει ποτέ, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς. Ελπίζω αυτή τη φορά, ο συμβιβασμός να είναι σοβαρός και ευθύς ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια καινούργια σελίδα με αυτόν τον παράδοξο γείτονα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι απαραίτητο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να αποφευχθεί ο ακραίος φανατισμός.

Σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης σημειώνοντας ότι, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει μια όαση μέσα σε ένα πολύ ταραγμένο κόσμο». Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο σε αυτή τη χρονική συγκυρία «αυτή η όαση να επιβιώσει καθώς υπερασπίζεται όσο μπορεί τις δημοκρατικές αξίες και προσπαθεί να φέρει κοντά τα ευρωπαϊκά κράτη, μακριά από πολέμους και φανατισμούς».

Ο κ. Γραμματικάκης αναφέρθηκε και στη νεανική ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και το φαινόμενο του brain drain. Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο «να ζητήσουν οι παλιότεροι μια μεγάλη συγγνώμη» στους νέους της χώρας, κάτι που «δεν κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες». Ως προς το πώς μπορεί να αντιστραφεί η μαζική έξοδος νέων επιστημόνων επεσήμανε ότι πρέπει «η Ελλάδα να βρει ξανά το βηματισμό της και να εξασφαλίσουμε ότι σε κάποια χρόνια αυτοί οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν». Όπως σημείωσε, η εμπειρία και η γνώση τους θα είναι πολύτιμη για την πορεία της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι ευρωβουλευτής