6 Απριλίου, 2015

Είναι ελλειμματική η λειτουργία της δημοκρατίας μας

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, κ. Δημήτρης Τσιόδρας, κλήθηκε το πρωί της Μ.Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Ο κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα βάσει της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους μας. Όπως είπε «το ότι θα πληρώσουμε μια δόση μας και θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας δεν θα έπρεπε να θεωρείται γεγονός, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο». Επιπλέον, δήλωσε πως από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας προκύπτει ότι «θα χρειαστούμε τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως κι αν πρόκειται να το βαφτίσουμε».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση για τα αίτια του χρέους στη Βουλή, ο κ.Τσιόδρας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση επειδή δεν κλήθηκε να παραστεί. «Θεωρούμε θεσμικό ατόπημα το ότι δεν κλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο οι δυο πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού έκανε αναφορά και στους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε. «Το πώς και πότε θα καλυφθούν αυτά τα ελλείμματα είναι ζήτημα ελλειμματικής λειτουργίας της δημοκρατίας» τόνισε. Ο κ.Τσιόδρας προέτρεψε, μεταξύ άλλων, «να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας και όχι χάριν εντυπώσεων».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συμφωνία περί αναπαλαίωσης αεροσκαφών, ο κ.Τσιόδρας είπε: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να δίνουμε μόλις 200 εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή συνάπτουμε συμβάσεις 500 εκατομμυρίων για την αναπαλαίωση αεροσκαφών τα οποία δεν είναι προτεραιότητα σε αυτή τη συγκυρία και με αυτές τις συνθήκες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

Alpha FM 98,9