10 Μαΐου, 2017

Είμαστε στο πλευρό σας

Ποτάμι

Η αμέριστη στήριξη του Ποταμιού στα άτομα με αναπηρία και τις ευπαθείς ομάδες επιβεβαιώθηκε και σήμερα με την συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών στη Βουλή, παρουσία του Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου, Γιώργου Μαυρωτά και του υπεύθυνου τομέα, Βασίλη Χαρόπουλου.

«Από την ιδρυτική μας διακήρυξη αναδείξαμε το θέμα των ατόμων με αναπηρία, βάζοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση. Δίνουμε μάχη σκληρή, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, όμως όπως ξέρετε, οι δικές μας ψήφοι δεν αρκούν. Η ευθύνη για την ψήφισή τους βαρύνει τους 153 του κ. Τσίπρα. Είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, του κοινωνικού αποκλεισμού, της περιθωριοποίησής τους και ανέπτυξαν τα αιτήματά τους, με κυριότερα τα εξής:
· καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,
· διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω,
· κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παραπληγικούς και τετραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

Δείτε τις φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος