6 Νοεμβρίου, 2015

Εικόνες αγίων στις στολές των στρατευμένων το νέο επίτευγμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ποτάμι

Με τις εικόνες των αγίων θα πρέπει να συμπληρωθούν οι στολές των στρατευμένων αξιωματικών και οπλιτών μετά από απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος ο οποίος διατείνεται ότι συνεννοήθηκε και πήρε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία στο Στρατό Ξηράς θα φέρουν τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα, στο Πολεμικό Ναυτικό τον Άγιο Νικόλαο και στην Πολεμική Αεροπορία τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Ούτε η δικτατορία του Μεταξά ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν είχαν σκεφτεί να το εφαρμόσουν» δήλωσε εκ μέρους του Ποταμιού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Δανέλλης. Απαντώντας ο κ. Καμμένος με προσωπική του δήλωση είπε: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».
Ανταπαντώντας, το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού ευχήθηκε να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος.

Η πλήρης δήλωση του κ. Δανέλλη έχει ως εξής:

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…