26 Μαρτίου, 2019

Η συμμετοχή του Ποταμιού σε μία μελλοντική κυβέρνηση είναι στόχος, όχι αυτοσκοπός

Κατερίνα Μπακογιάννη

Συνέντευξη της Κατερίνας Μπακογιάννη στην εκπομπή "ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ" και τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Η Κατερίνα Μπακογιάννη, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού καλεσμένη στην εκπομπή "ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ" και τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με αφορμή τα «παρατράγουδα» στην χθεσινή επέτειο της 25ης Μαρτίου τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα της διχαστικής λογικής που επικράτησε γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε ότι πιστεύει ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την ψύχραιμη στάση που τήρησε το Ποτάμι βάζοντας μπροστά το εθνικό από το κομματικό συμφέρον. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη των ευρωεκλογών δίνοντας νέα δυναμική στο Ποτάμι», είπε.

Ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο και στις εθνικές εκλογές με στόχο μία ισχυρή παρουσία στην βουλή που θα του επιτρέψει να συνεργαστεί πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις με το πρώτο κόμμα, ώστε να μπει η χώρα σε μία ευρωπαϊκή πορεία με περισσότερη αξιοκρατία και περιορισμό του κομματικού κράτους. «Το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός», είπε. «Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές μας θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται και να ψηφίζουν τα σωστά, όπως έκαναν και στην προηγούμενη βουλή.»

Τέλος, σε ερώτημα για τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν αντιλαμβάνεται καν το πρόβλημα» με αποτέλεσμα να αναζητείται λύση στο παραπέντε με τους δανειστές μας και ενώ έχει μπλοκάρει η οικονομία. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Ποταμιού ότι σε όποια ρύθμιση θα πρέπει να συμπεριληφθεί και κάποιου είδους επιβράβευση για τους «καλοπληρωτές» που έχουν επίσης πληγεί, όπως όλοι, από την οικονομική κρίση.

Ακούστε τη συνέντευξη: