24 Ιουλίου, 2017

Οι πολιτικοί να πάψουν να φέρονται σαν τους πρωταγωνιστές του Game of Thrones

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο της βιβλίο που αφορά το πως οι γυναίκες συμμετέχουν στα οικονομικά.

Μεταξύ άλλων η κ. Λυμπεράκη τόνισε πως όταν το πολιτικό σύστημα σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν τους πρωταγωνιστές του Game of Thrones, τότε δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα. «Όσο δεν αξιοποιούμε τη δημιουργικότητα και την εργατικότητα των γυναικών θα έχουμε μια οικονομία που θα σέρνεται και θα είναι έρμαιο παιχνιδιών τηλεοπτικής μεσαιωνικής αισθητικής τα οποία ούτε μας ταιριάζουν, αλλά ούτε μας αξίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι «χρειάζεται περισσότερο θάρρος απ' όλους μας γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι το φάσμα των επιλογών μας δεν είναι ανεξάντλητο», ενώ αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα είπε ότι η κοινωνική πολιτική που έχει ασκηθεί στο εν λόγω ζήτημα έχει στεφθεί από παταγώδη αποτυχία.

Σύμφωνα με την κ. Λυμπεράκη, οι φόροι είναι δικαιοσύνη. Όμως δεν είναι δικαιοσύνη όταν σκοτώνεις την οικονομία. Είναι ανισότητα και φοβερή διάκριση. Οι κυβερνώντες λένε ότι θα τα πάρουν από τους πλούσιους, αλλά εν τέλει τα παίρνουν από όλους. Όσο, η πίτα μεγαλώνει τόσο οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και μαζί θα φτωχαίνει η κοινωνία. Όσο μια κοινωνία φτωχαίνει τότε οι ευάλωτοι περνούν χειρότερα.

Δείτε το απόσπασμα:

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού