13 Αυγ, 2015

Οι πολίτες θα καταλάβουν πολύ γρήγορα τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου Τσίπρα

Κωνσταντίνος Γκράβας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλούσε για τρόικα εσωτερικού, ενώ σήμερα φέρνει το Μνημόνιο Τσίπρα και κάνει την “τρόικα των μνημονίων”», τόνισε ο οικονομολόγος και στέλεχος του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Γκράβας, στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του καναλιού Extra με τη Βίκυ Παπαλουκά.

Ο κ. Γκράβας στην αρχική του τοποθέτηση επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ακολουθούν τη συνήθη πρακτική των παλιών πολιτικών, να φέρνουν δηλαδή οδυνηρά μέτρα τον Αύγουστο, μέσα στο καλοκαίρι. «Αυτό δεν πρόκειται να μην γίνει αντιληπτό από τους πολίτες. Οι πολίτες θα καταλάβουν πολύ γρήγορα τα πολύ σκληρά μέτρα του “Μνημονίου Τσίπρα”», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της κυρίας Παπαλουκά αν το Ποτάμι προτείνει διαφορετική πορεία, ο κ. Γκράβας απάντησε: «Βεβαίως. Ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι εδώ και τρεις μήνες έλεγαν στην κυβέρνηση: Ολοκληρώστε τη συμφωνία όσο είμαστε σε Πρόγραμμα. Τους λέγαμε να μην παίζουν ζάρια με το εθνικό κεφάλαιο. Αντιθέτως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθε τώρα να κάνει με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την “τρόικα των μνημονίων”.»

Ερωτηθείς στη συνεχεία αν το Ποτάμι θα ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία, το στέλεχος του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία για να σβήσει τις φωτιές που άναψε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τεράστιο λάθος της διαπραγμάτευσης. Για να μην πέσει η χώρα στο γκρεμό». Ο κ. Γκράβας τόνισε πως «είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης που η χώρα και η οικονομία έχασε δισεκατομμύρια που βαραίνουν τον ελληνικό λαό.», υπογραμμίζοντας ότι: «Εμείς είπαμε ότι το ιδανικό σημείο για το κλείσιμο της συμφωνίας ήταν τον Απρίλιο, το πολύ το Μάιο. Γιατί τότε η χώρα ήταν ακόμη σε Πρόγραμμα με τους εταίρους.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γκράβας δήλωσε: «Έπρεπε άμεσα, με μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές που θέλει και προτείνει το Ποτάμι, να είχαμε κλείσει πριν από δυο-τρεις μήνες τη συμφωνία.», ενώ επισήμανε με έμφαση ότι: «Δεν μας ενδιαφέρει ο εμφύλιος των μνημονίων "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ". Το Ποτάμι ήρθε μετά τα μνημόνια».

*Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι συντονιστής του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του Ποταμιού.

13 Αυγούστου 2015, EXTRA TV.