31 Οκτωβρίου, 2018

Η ώρα για το 3ο Συνέδριο έφτασε

Γιάννα Παναγοπούλου

Η ώρα έφτασε!

Στις 3 και 4 Νοεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα, στο Cine Κεραμικός, στο Ανοιχτό 3ο Συνέδριο του Ποταμιού.
Σας θέλουμε εκεί. Να τα πούμε όλα και να τα αποφασίσουμε όλα.

Το Ποτάμι εξελίσσεται, καινοτομεί, δυναμώνει, προχωράει μαζί σου. Παραμένει το κίνημα των πολιτών που αγωνιούν για το αυτονόητο στη χώρα και εκφράζει τις προσδοκίες εκείνων που πιστεύουν ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Το σύνθημά του «Να τ' αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» είναι σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο.

Το Ποτάμι ανασυγκροτεί τον ενδιάμεσο χώρο, συνεργάζεται με φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές και οικολογικές δυνάμεις με στόχο η πολιτική ζωή να μην εξαντλείται στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το Ποτάμι καλεί, με πολιτική γενναιότητα, τις δυνάμεις αυτές να συμμετάσχουν στο ανοιχτό Συνέδριο, όπου 7 στους 10 σύνεδροι θα είναι μέλη, ενώ 3 στους 10 θα είναι σύνεδροι που δεν ήταν Ποτάμι μέχρι σήμερα. Για την αναγέννηση του φιλελεύθερου, δημοκρατικού Κέντρου. Η ιστορία έχει δείξει ότι όλες οι προοδευτικές αλλαγές στο κράτος, την κοινωνία, τους θεσμούς και τη δημοκρατία έχουν προέλθει από το πολιτικό, φιλελεύθερο Κέντρο.

Κόντρα στον πανικό της κρίσης γεννήθηκε ένα ψύχραιμο και νηφάλιο ΠΟΤΑΜΙ λογικής, που Δεν χάιδεψε αυτιά, Δεν υπηρέτησε σκοπιμότητες, ούτε αντάλλαξε τις αρχές του με θέσεις εξουσίας, Δεν υπέκυψε στις σειρήνες του αντιμνημονιασμού και του εθνολαϊκισμού και Δεν κλονίστηκε ούτε στιγμή ο ευρωπαϊκός του προσανατολισμός.

Το Ποτάμι ήταν και είναι τα στελέχη του, οι εθελοντές του, τα μέλη του, οι φίλοι του! Όλοι εμείς, όλοι εσείς!

Πάμε Όλοι μαζί για το RESTART.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

* Η Γιάννα Παναγοπούλου είναι πολιτική υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του «Ποταμιού».