31 Μαρτίου, 2016

Η νεολαία του Ποταμιού πρέπει να παράξει πολιτική

Νέοι του Ποταμιού - Κοινότητα Παιδείας

Αγαπητέ φίλε/ Αγαπητή φίλη

Έχω αναλάβει, στο πλαίσιο αυτό, το συντονισμό της Κοινότητας των Νέων για την Παιδεία. Οι Νέοι που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το Ποτάμι σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα. Ότι η νεολαία του Ποταμιού, σε αντίθεση με ό,τι κάνανε άλλες κομματικές νεολαίες στο παρελθόν, οφείλει να παράξει Πολιτική.

Στόχος, λοιπόν, της Κοινότητας Νέων για την Παιδεία είναι να οργανώσουμε τις εργασίες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε εντός 6μήνου τις συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε κρίσιμη πτυχή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, από το προτεινόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και Πανεπιστήμιο. Οι προτάσεις μας αυτές θα προκύψουν από την αλληλεπίδραση των ιδεών μας μέσα από συναντήσεις, από skype calls και από μία εν τέλει, συνδιάσκεψη. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις αλλά και στα ΜΜΕ.

Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλους όσους μοιράζονται κοινές ανησυχίες και ιδέες με εμάς. Αν ανήκεις σε αυτούς τους ανθρώπους θα χαρώ ιδιαίτερα να δηλώσεις τη διάθεση σου ώστε να συμμετέχεις στις διαδικασίες που θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και να γίνεις κι εσύ κομμάτι της παρέας μας. Δε χρειάζεται να είσαι μέλος του Ποταμιού ή της νεολαίας του. Αρκεί, μονάχα, να μοιράζεσαι τις ίδιες ανησυχίες με μας.

Αν θέλεις να προσφέρεις τις ιδέες σου σε αυτό που ξεκινάμε. απάντα με ένα email στο neolaia@topotami.gr «ΟΚ, είμαι μέσα» και ό,τι άλλο θέλεις εσύ και θα έχεις σύντομα ενημέρωση. Αν, πάλι, έχεις οποιαδήποτε απορία ή ακόμα και ένσταση να εκφράσεις, μη διστάσεις να με ρωτήσεις το οτιδήποτε.

* O Πέτρος Τερζής είναι μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Ποταμιού & Υπεύθυνος για τη Κοινότητα της Παιδείας.