12 Ιουνίου, 2018

Οι νέοι του Erasmus ανακαλύπτουν την Ευρώπη με τρένα, αεροπλάνα και βαπόρια

Με άλλο μάτι

Για τους σημερινούς νέους η δική τους... παιδική χαρά είναι η Ευρώπη και η πρωτοβουλία DiscoverEU δίνει την ευκαιρία σε 15.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών, μεταξύ των οποίων και Έλληνες να ταξιδέψουν το καλοκαίρι σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιλέξουν, καλύπτοντάς τους τα εισιτήρια.

Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα (12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και θα μείνουν ανοικτές έως τις 26 Ιουνίου, (12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης), μέσω του European Youth Portal, στη διεύθυνση: https://europa.eu/youth/discovereu_en.

Δυνατότητα υποβολής έχουν νέες και νέοι που έχουν γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε ατομικά, είτε σε ομάδες των πέντε ατόμων κατ' ανώτατο όριο.

Οι συμμετέχοντες θα γίνουν ταυτόχρονα και πρέσβεις της πρωτοβουλίας, καθώς θα κληθούν να προβάλλουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους στο Instagram, το Facebook και το Twitter. Καθώς το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όσοι νέοι επιλεγούν για να ταξιδέψουν φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Ένας δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων με τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018.

Την πρωτοβουλία είχε στηρίξει στο ξεκίνημά της με σχετική δημοσίευση στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δείτε το post: