1 Μαΐου, 2019

Η νέα γενιά πρέπει να μπει στο σύστημα και να το αλλάξει

Μαρία Δαμανάκη

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μαρία Δαμανάκη, καλεσμένη στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” με τη Φωτεινή Λαμπρίδη και τον Γιάννη Παναγόπουλο

“Η νέα γενιά είναι βαθιά πολιτική, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, και διεκδικεί ισότιμη μεταχείριση” υπογράμμισε η υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μαρία Δαμανάκη, ως καλεσμένη στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” με τη Φωτεινή Λαμπρίδη και τον Γιάννη Παναγόπουλο. Συμπλήρωσε πως όση θέληση και να έχουν οι νέοι, αν μέσα στο πολιτικό σύστημα υπάρχουν άνθρωποι με παλιά νοοτροπία που βάζουν εμπόδια, δεν μπορεί να γίνει δουλειά, συνεπώς “πρέπει να μπούμε σε αυτό το σύστημα και να καταφέρουμε να το αλλάξουμε”.

Ξεκαθάρισε πως συνεχίζει με το Ποτάμι γιατί είναι το μόνο συνεπές κόμμα, διεκδικεί αταλάντευτα δικαιώματα για όλους και επιπλέον “δεν έχει τα βαρίδια του παρελθόντος, της λαϊκίστικης ρητορικής και του κομματικού κράτους”. Για το λόγο αυτό, συνέχισε, στο Ποτάμι διεκδικούμε πράγματα για τη νεανική ανεργία και την επέκταση του προγράμματος “εγγύηση για τη νεολαία”, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νέων, μία μεγάλη πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται εκτός εξειδικευμένης γνώσης.

Επισήμανε πως η Ε.Ε βιώνει μία σκοτεινή περίοδο στην οποία υπάρχουν παράλληλα δύο αντιφατικές καταστάσεις. “Από τη μία η πιο μορφωμένη γενιά και ένα αρκετά υψηλό επίπεδο ευημερίας και ειρήνης μέσα στην Ε.Ε και από την άλλη οι ακραίες ανισότητες, η άνοδος της ακροδεξιάς και άνθρωποι που πεθαίνουν σε συνθήκες εξαθλίωσης” συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, ξεκαθαρίζοντας πως το Ποτάμι συνεχίζει σε κοινό βηματισμό με την πρόταση Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση ώστε να διασφαλιστεί το τρίπτυχο πρόοδος, προστασία και ασφάλεια.

Τέλος, σχετικά με το brain drain σημείωσε πως προς είναι όφελος της χώρας η διακίνηση φοιτητών και η ανταλλαγή εμπειριών, μίλησε ωστόσο για την στενάχωρη κατάσταση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση “που έφυγαν γιατί δεν έβρισκαν στην Ελλάδα προοπτική εργασίας και καλών σπουδών”.

Δείτε το βίντεο: