25 Απριλίου, 2019

Η ΝΔ επέλεξε να αποκρύψει ότι ο κ. Βέμπερ και η Ε.Ε στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη στον ρ/σ Παραπολιτικά και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο

Η ΝΔ επέλεξε να μην συμπεριλάβει στο ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του κ. Βέμπερ στην Αθήνα τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε η Κατερίνα Μπακογιάννη σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου στον ρ/σ Παραπολιτικά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού συμπλήρωσε ότι αυτή η απόκρυψη καταδεικνύει δύο πράγματα: “ένα, ότι η ΝΔ δεν είναι πραγματικά ευρωπαϊκό κόμμα, αφού αντιτίθεται σε μία στρατηγική επιλογή της ΕΕ που ανοίγει τον δρόμο στα Δυτικά Βαλκάνια να μπουν στο ΝΑΤΟ και, δύο, ότι συνεχίζει να υποκύπτει στο μικροκομματικό συμφέρον”.

Η Κατερίνα Μπακογιάννη επανέλαβε για πολλοστή φορά την καταδίκη των δηλώσεων και της νοοτροπίας της “τσάμπα μαγκιάς” του κ. Πολάκη, ανέφερε όμως ότι “ναι μεν ο κ. Πολάκης το έχει τερματίσει αλλά δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει πλέον." Και συμπλήρωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κρίνονται μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη και ότι πολλοί που σήμερα κόπτονται για τον κ. Πολάκη, όταν έρχονται νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν βρίσκονται καν στη Βουλή να τα στηρίξουν“.

Χαρακτήρισε πολύ ευχάριστη την εκπροσώπηση ενός κόμματος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και εξήγησε: “Όταν βλέπουμε μία στραβή συμπεριφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να το λέμε, όπως και το ίδιο για την αξιωματική αντιπολίτευση”. Ωστόσο, στο Ποτάμι “όχι μόνο καταγγέλλουμε, αλλά και ψηφίζουμε τα σωστά νομοσχέδια από όπου κι αν προέρχονται. Έτσι βλέπουμε το ρόλο μας. Το σύνθημα μας είναι “αλήθειες μόνο”. Λέμε την αλήθεια, ψηφίζουμε τα σωστά” κατέληξε.

Τέλος, σχετικά με την αναμενόμενη παραίτηση της κ. Μάρκου και την δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας από το Ποτάμι, τόνισε: “Είμαι λίγο καιρό στην πολιτική αλλά έχω εντυπωσιαστεί δυσάρεστα από την έλλειψη συνέπειας. Με συμπεριφορές όπως αυτή της κ. Μάρκου που κρατάει τον μισθό της και την καρέκλα της μέχρι την τελευταία στιγμή, όσο και του κ. Δανέλλη που στηρίζει την κυβέρνηση με πληρεξούσιο. Αυτά μας πλήγωσαν και ευτυχώς αυτό το διάλειμμα τελείωσε. Το Ποτάμι είναι πάλι δυνατό και ανανεωμένο”.

Ακούστε το ηχητικό: