8 Φεβρουαρίου, 2019

Η "μείωση πλεονασμάτων" της ΝΔ είναι το "σκίσιμο μνημονίων" του ΣΥΡΙΖΑ

Θόδωρος Τσίκας

Ο Θόδωρος Τσίκας, Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού, συμμετείχε στην εκπομπή "Χώρα Εν Καμίνω" με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο KONTRA Channel, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  • O υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις ευρωεκλογές, κ. Βέμπερ, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, ήταν και είναι από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές της αυστηρής λιτότητας στην Γερμανία και αρνητής κάθε αιτήματος για μείωση του ελληνικού χρέους. Ηγετικό στέλεχος των υπερ-συντηρητικών Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών κάνει προεκλογικά "δωράκια" στον κ. Μητσοτάκη, υπαινισσόμενος να ξαναδεί την υποχρέωση της Ελλάδας για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. Η "υπόσχεση" του κ. Μητσοτάκη για μείωση πλεονασμάτων έχει περίπου την ίδια αξία με την διακήρυξη που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας για σκίσιμο των Μνημονίων.
  • Ο ευρωπαϊσμός των πολιτικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Αν είσαι ευρωπαϊστής, είσαι ευρωπαϊστής και στις Πρέσπες και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κατανοείς ότι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, είναι προς΄όφελος της χώρας μας. Γι αυτό εξάλλου, μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη το 2003, η Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να εντάξει ολόκληρη την περιοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτή ήταν η σταθερή πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου. Για αυτό τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να κρατήσουν τις αντιρρήσεις τους για την Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίσουν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Δείτε τη συνέντευξη: